ТРОЈЕ ПРЕБАЧЕНО НА ИНФЕКТИВНУ У Београдској арени тренутно смештена 34 пацијента

Танјуг

27. 10. 2020. у 08:43

ТРОЈЕ ПРЕБАЧЕНО НА ИНФЕКТИВНУ У Београдској арени тренутно смештена 34 пацијента

Н. Скендерија

У ПРИВРЕМЕНОЈ ковид болници у Београдској арени тренутно се налази 34 ковид пацијената, а за 24 часа већ су три пацијента због погоршања општег здравственог стања пребачени на Инфективну клинику, изјавио је потпуковник доктор Предраг Богдановић, здравствени координатор те привремене болнице.

Бодгановић је за телевизију Прва рекао да је један пацијент јутрос због погоршања општег стања и погоршања дисајне функције премештен у Инфективну клинику, а од јуче ујутру до овог тренутка примљено је 25 пацијената.

О пацијентима се брине 15 здравствених радника, а пацијенти су под константним здравственим надзором и лече се по здравственом протоколу за ковид 19.

Када је реч о стању пацијената који су смештени у Арени, они имају умерено тешку клиничку слику, а старосна структура је промењена у односу на први талас.

Сада су пацијенти старије животне доби, 60, 70, 80, година, казао је др Богдановић и додао да ће они у Арени бити две, до три недеље, када одлазе кућама на даље лечење које траје и по неколико месеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)