ОШТРИЈЕ КОНТРОЛЕ ЗА УГОСТИТЕЉА: Пиротски Штаб за ванредне ситуације донео нову одлуку

В.Ћ.

26. 10. 2020. у 18:22

ОШТРИЈЕ КОНТРОЛЕ ЗА УГОСТИТЕЉА: Пиротски Штаб за ванредне ситуације донео нову одлуку

Фото: В.Ћ.

НАКОН неколико дана повећања броја заражених, Штаб за ванредне ситуације у Пироту, најавио је пооштрене контроле угоститељских и услужних објеката, масовних окупљања и, истовремено апеловао на грађане да попштују мере превенције од ковида 19.

Апелујемо да се смањи масовно окупљање на отвореном и затвореном у време предстојећих слава. Инсистираћемо на доследном поштовању мера превенције, организовати едукације по школама у којима ће лекари говорити о значају превенције и указати на опасност од ширења епидемије-каже командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Владан Васић који поручује да у овом тренутку ипак, нема места паници. Он додаје да су комунални инспектори минулог викенда контролисали рад услужних и угоститењских објеката и а су само у два наврата утврдили непоштовање превентивних мера.

Др Елизабета Алексић, директорка ЗЗЈЗ и члан Штаба, др Радован Илић, директор ДЗ и др Горан Петровић, директор Опште болнице су такође апеловали на грађане да поштују мере превенције и препоруке Кризног штаба.

- Минулог викенда смо имали 52 пацијента који су , претходно били у ковид амбуланти, све смо их збринули, тачније урадили брзи тест и двојица су били ковид позитивна. На Грудном одељењу Болнице тренутно имамо два пацијента који нису сумњиви на заразу. Имамо и ковид јединицу са 6 кревета, али се не планира на наша Боплница постане ковид центар-каже др Петровић.

Иначе, од почетка епидемије са подручја Пиротског округа преминуло је 28 особа, а 390 је лабораторијски потврђено на ковид 19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)