У АРЕНИ И ПАЦИЈЕНТИ НА ТЕРАПИЈИ КИСЕОНИКОМ: Ево какво је стање у привременој ковид болници у Београду

Тањуг

26. 10. 2020. у 17:53

У АРЕНИ И ПАЦИЈЕНТИ НА ТЕРАПИЈИ КИСЕОНИКОМ: Ево какво је стање у привременој ковид болници у Београду

Фото: П. Милошевић

У ПРИВРЕМЕНОЈ ковид болници у Београдској арени тренутно је смештено 20 пацијената, од којих је шесторо на кисеоничкој терапији, изјавио је данас један од координатора Владо Батножић.

Он је рекао да најстарији пацијент има 86 година а најмлађи 35, и да они имају лакшу и средње-тешку клиничку слику с једностраном или обостраном упалом плућа.

Укупан капацитет у Арени је 510 места, у партеру има 360 места, од којих је 20 попуњено, док галерија прима 150 пацијената.

Батножић казе да ће се прво попуњавати места у партеру, па ће се у зависности од ситуације попуњавати места на галерији.

Он наводи и да је пре три месеца 434 пацијената прошло кроз Арену 1 и да сада има слободних и 216 места у којима ће се обезбедити респиратори, уколико се укаже потреба за тим.

Како каже, здравствени кадар долази из 14 здравствених установа у Београду, укључујући ВМА, и тренутно се у Арени налази 20 лекара и 30 медицинских сестара.

Њихов број се може повећати, истиче Батножић и додаје да се у Арени адекватно брину о пацијентима.

- Овде се брине о пацијентима, овде су људи који воле свој посао. Пацијенти кад уђу унутра, аутоматски се води брига о њима од почетка до краја, а лекари специјалисти, лекари опште праксе, медицинске сестре 24 сата дневно воде бригу о пацијентима - истиче Батножић.

Додао је и да с пацијентима комуницирају и психолози и психијатри, како би лакше превазишли нове околности у којима се налазе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)