„ОГРОМАН ДОПРИНОС У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНЕ“ Министар Вулин обишао Другу бригаду копнене војске

Novosti online

26. 10. 2020. у 15:02

„ОГРОМАН ДОПРИНОС У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНЕ“ Министар Вулин обишао Другу бригаду копнене војске

Фото: МО

МИНИСТАР одбране Александар Вулин посетио је данас припаднике Друге бригаде копнене војске у краљевачкој касарни „Рибница“, где му је у знак захвалности за подршку у развоју и опремању, као и успешну сарадњу током протеклих година, командант те бригаде бригадни генерал Жељко Кузмановић уручио Плакету Друге бригаде копнене војске.

Током обиласка министру је приказано наоружање и војна опрема коју припадници Друге бригаде копнене војске користе за извршење својих редовних задатака, као и инжињеријска средстава која је Народна Република Кина донирала Војсци Србије, а која су увелико нашла примену како у војсци, тако и у помоћи цивилном становништву погођеном елементарним непогодама.

- Друга бригада копнене војске дала је огроман допринос током борбе против Ковида-19. Да није било Друге бригаде копнене војске, наши лекари из Војномедицинске академије не би били тако успешни и ефикасни као што је било и цело војно здравство док се борило против Ковида-19 у Новом Пазару и Сјеници - истакао је министар Вулин након обиласка.

Припадници Друге бригаде показали су своју вредност и током вежбе "Садејство 2020", нагласио је министар одбране, али и када је врховни командант Војске Србије Александар Вучић дао највишу борбену готовост у време када су шиптарске провокације скоро изазвале сукобе на простору Косова и Метохије.

Фото: МО

 

- Припадници Друге бригаде на себе су преузели највећи део терета и били су спремни да бране своју земљу и свој народ без обзира ко их угрожавао. У тим тренуцима нико од њих није рекао ни да не може, ни да неће. Људи су прекидали своје одморе, долазили и кад их нисмо звали. Припадници Друге бригаде на овом простору одржавају ред, мир и чувају наш начин живота. Док су они овако оспособљени и опремљени, док се развија њихова борбена готовост, док јачамо и њихову инжењерију и њихову личну опрему и док чувамо све ове људе, можемо бити сигурни да ће мир на овим просторима бити дуг и чуван - поручио је министар Вулин.

Припаднике Друге бригаде, заједно са министром одбране Александром Вулином данас је обишао и заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)