У НАРЕДНИХ ДАН-ДВА У Србију стиже додатних 50.000 доза вакцина против грипа

Танјуг

26. 10. 2020. у 12:30

У ДОМОВЕ здравља у Србији у наредних дан или два стижу додатне количине од 50.000 доза увозне вакцине против сезонског грипа, каже министар здравља Златибор Лочар.

У НАРЕДНИХ ДАН-ДВА У Србију стиже додатних 50.000 доза вакцина против грипа

Илустрација

Он је, након састанка са директорима ковид болница, рекао новинарима да у домовима здравља тренутно има Торлакових вакцина против сезонског грипа и да су оне апсолутно безбедне.

Могу да их приме грађани од 18 до 65 година.

-Наши камиони данас иду по додатне количине, то је додатних 50.000 доза које треба у наредних дан или два да стигну. Након тога на сваких неколико дана стизаће додатне количине-рекао је Лончар.

Саветује грађанима, који желе да се заштите од грипа, да се упишу у надлежном дому здравља да желе да се вакцинишу и биће позвани чим стигне вакцина.

-У наредни дан, два очекујемо додатних 50.000 доза које ће бити распоређене у свим домовима здравља у Србији. Стижу нам и додатне количине Торлакове вакцине-рекао је министар.

Он је навео да ће грађани моћи да бирају да ли ће да приме Торлакову или вакцину из увоза.

-Има доста људи који инсистирају баш на Трлаковој вакцини. Имамо рекордан обухват вакцинацијом и то је добар предуслов да нам се не укрсте сезонски вируси (као што је грип) са короном-закључио је министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)