У НАРЕДНИХ ДАН-ДВА У Србију стиже додатних 50.000 доза вакцина против грипа

Танјуг

26. 10. 2020. у 12:30

У НАРЕДНИХ ДАН-ДВА У Србију стиже додатних 50.000 доза вакцина против грипа

Илустрација

У ДОМОВЕ здравља у Србији у наредних дан или два стижу додатне количине од 50.000 доза увозне вакцине против сезонског грипа, каже министар здравља Златибор Лочар.

Он је, након састанка са директорима ковид болница, рекао новинарима да у домовима здравља тренутно има Торлакових вакцина против сезонског грипа и да су оне апсолутно безбедне.

Могу да их приме грађани од 18 до 65 година.

-Наши камиони данас иду по додатне количине, то је додатних 50.000 доза које треба у наредних дан или два да стигну. Након тога на сваких неколико дана стизаће додатне количине-рекао је Лончар.

Саветује грађанима, који желе да се заштите од грипа, да се упишу у надлежном дому здравља да желе да се вакцинишу и биће позвани чим стигне вакцина.

-У наредни дан, два очекујемо додатних 50.000 доза које ће бити распоређене у свим домовима здравља у Србији. Стижу нам и додатне количине Торлакове вакцине-рекао је министар.

Он је навео да ће грађани моћи да бирају да ли ће да приме Торлакову или вакцину из увоза.

-Има доста људи који инсистирају баш на Трлаковој вакцини. Имамо рекордан обухват вакцинацијом и то је добар предуслов да нам се не укрсте сезонски вируси (као што је грип) са короном-закључио је министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)