„СПРЕМАМО СЕ ЗА НАЈГОРИ СЦЕНАРИО“ Лончар: У Арену примљени први ковид пацијенти

Танјуг

26. 10. 2020. у 12:21

„СПРЕМАМО СЕ ЗА НАЈГОРИ СЦЕНАРИО“ Лончар: У Арену примљени први ковид пацијенти

Танјуг

ПОВЕЋАВА се број заражених корона вирусом, али и број пацијената на болничком лечењу, рекао је данас министар здравља Златибор Лончар и додао да је привремена ковид болница у Арени примила прве пацијенте.

Он је након састанка са директорима Ковид болница рекао да је Арена јуче поподне примила прве ковид пацијенте и да се тренутно тамо налази 15- ак болесника.

Попуњеност капацитета Ковид болница прешло је 60 одсто тако да смо отворили и Арену, рекао је Лончар и додао да ће пацијенти са лакшом клиничком сликом из болница "Драгиша Мишовић", КБЦ Карабурма, Бежанијска коса и Инфективне клинике бити пребачени у Арену.

Подсећа да су у Арени разведени неопходни гасови, те да ће "у крајњој нужди моћи да се третирају и најтежи пацијенти".

Лончар је апеловао на све грађане да се на време јаве у ковид амбуланте чим се јаве први симптоми.

У припреми су, како је рекао, и ковид бонице у Батајници и Крушевцу са по 1000 места у којима ће радити више од 1.000 здравствених и немедицинских радника.

-Спремамо се за најгори сценарио, пратимо шта се дешава и у региону и Европи, мислим да смо се више опустили него што је требало. Србија још увек има добар резултат али све може да с промени уколико се не буду поштовале мере. Аапелујем на све грађане да се не играмо мачке и миша са мерама јер морамо да мислимо и на пацијенте који болују и од других болести-рекао је Лончар.

Он је навео да сваки појединац треба да води рачуна шта је најбоље за његово здравље и како да се заштити од вируса корона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)