ДР РИСТИЋ ОБЈАСНИО: Зашто је изненада преминуо дечак из Ниша који је бежао од човека са ножем

Novosti online

26. 10. 2020. у 11:34

ДЕЧАК Александар Ћ. (15) преминуо је од срчаног удара на раскрсници улица Косте Стаменковића и Јанка Веселиновића у Нишу, док је око 1.35 бежао од човека који га је из чиста мира јурио ножем.

ДР РИСТИЋ ОБЈАСНИО: Зашто је изненада преминуо дечак из Ниша који је бежао од човека са ножем

Фото: Н. Скендерија

Стручњаци објашњавају да је страх само допринео да највероватнији проблем са срцем, који је тинејџер имао, доведе до смртног исхода.

- Страх је вероватно утицао на летални исход, али обично ту треба да буде неки поремећај од раније, у погледу неке, можда, срчане мане која се компликовала убрзаним срчаним пулсом. У страху се пулс увећава и може да пређе и 200 откуцаја. Тада су неефикасне те срчане контракције и срчани мишић нема довољно кисеоника. Долази до срчаног застоја и, нажалост, смртног исхода. Страх сам по себи такође може да изазове смрт, али из мог искуства се показало да је узрок увек нека срчана слабост - каже професор др Миљко Ристић за ТВ Пинк, чувени српски кардиохирург.


Несрећни дечак кобне вечери ишао је Улицом Хајдук Станка са другом и другарицом истих година, а онда су наишли на насилника. Тај мушкарац је на улици јео и нешто им добацио. Александар је прво прошао поред њега, да би се одмах затим вратио, мислећи да му се човек обратио. Међутим, тај мушкарац је извадио нож. Троје тинејџера је почело да бежи, али је Александар убрзо пао и, нажалост, преминуо.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)