ОТКАЧЕ СПЛАВ И ПРОВОД СЕ НАСТАВЉА: Корона букти, а угоститељи проналазе начин да организују журке

Novosti online

25. 10. 2020. у 22:19

ОТКАЧЕ СПЛАВ И ПРОВОД СЕ НАСТАВЉА: Корона букти, а угоститељи проналазе начин да организују журке

FOTO: Depositphotos

ДОВОЉНА је једна журка да корона букне - са разлогом је упозоравао др Бранимир Тиодоровић, али изгледа да организовање прослава, журки и других окупљања ни пандемија не може да спречи.

Томе сведоче и слике широм земље које показују да су становници Србије спремни на све зарад провода, па чак и ако је последица тога здравље нације.

Тако су до 23 сата и краја радног времена угоститељских објеката, ресторани, кафићи и сплавови пуни људи који уживају у свом пићу ни не слутећи да тако доводе себе и друге у опасност, а онда, након што се локали закључају журке се настављају на неким другим местима.

Поред редовног организовања кућних журки, прослава и окупљања, неки су отишли корак даље па су тако протеклих дана сплавови решили да се после 22 сата отисну дуж реке и тако наставе журку, док су се нешто мање групице из локала премештале у оближње паркове, а пре тога до бенизске пумпе, те тако наставили лумповање, дубоко у ноћ.

Фото: АТА images

 

ПОСЛЕ КАФИЋА ПРАВАЦ ПАРК

Једна таква прича стиже из Ваљева, где је пример колико се колико се епидемиолошке мере не поштују призор са бензинске станице у центру овог града, где се, већа група младих без маски окупила како би пазарила пиће, а онда провод, далеко иза 23 часа, наставила у оближњем парку код Центра за културу.

Са друге стране, нагли пораст оболелих у овог граду су из Завода су повезали иса приватном прославом у околини Ваљева где је било око 60 гостију, што је дупло више од дозвољеног броја. Од њих 60, корона вирус је потврђен код 25 учесника.

Сигурно је да овај град није једини пример у коме се овакве ствари дешавају, а Београд као град који је надалеко познат по ноћном животу предњачи не само по броју оболелих од корона вируса, већ и по кршењу мера, пише Блиц.рс.

ОТКАЧЕ СПЛАВ И ПРОВОД СЕ НАСТАВЉА

О томе колико људи могу да буду спремни на све зарад мало провода говорио је и Дарко Главаш, градски секратар за ванредне ситуације који је рекао да је инспекција утврдила да има неколико клубова на води који, упркос мерама, затварају објекте ујутру у два сата.

- Примећено је да неколико клубова који плове и клубови за обиласке испловаљавају око 22 сата и крећу се ка ушћу Саве и Дунава, код тзв. срећне или љубавне бове. Они изађу са путницима увече, точи се пиће, услужују се гости, организују се журке - прича за "Курир" Главаш.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)