ПРЕДСЕДНИК О ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОРОНЕ: Примићу прву вакцину која дође у Србију! Ево и како тече набавка

Танјуг

25. 10. 2020. у 12:46

ПРЕДСЕДНИК О ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОРОНЕ: Примићу прву вакцину која дође у Србију!  Ево и како тече набавка

Фото: И.Маринковић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће примити прву вакцину против корона вируса која дође у Србију, без озбира ко буде њен произвођач.

- Ја ћу примити прву вакцину која буде дошла у Србију, да би људи могли да виде колико верујемо у то и колико је важно. Ја ћу да примим од првог произвођача, ко год то да буде, Ана (Брнабић) ће да прими од другог, неко трећи од трећег, свеједно нам је. Важно нам је да људи могу да приме вакцину, да можемо да обезбедимо сигурност и здравље за наше грађане - рекао је Вучић.

Он је навео да ће вакцина бити бесплатна и да ће је прво, сасвим сигурно, добити медицински радници, као обавезну, јер су они најизложенији, затим полиција и војска, а потом и сви остали.

Вучић је рекао да се у наредних неколико дана очекује потписивање уговора за вакцину Фрајзер- Биотекаом, што је америчко-немачка копродукција, наводећи да су они завршили испитивања.

- Ми смо потписали све, тражили смо убрзање испоруке, али нисмо успели, очигледно је велика глад за вакцином у свету - рекао је Вучић.

Он је навео да би до марта требало да буде испоручено 350.000 вакцина, што је довољно тек да се покрије здравствени систем и већим делом полицију и војску.

Он је навео да зато држава мора да проба да пре Нове године набави вакцине са друге стране, како бисе помогло пре свега најугроженијима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Željko

26.10.2020. 06:13

Zahvaljujući stabilnim finansijama, država Srbija je u stanju da vodi računa o zdravlju nacije. Pored izgradnje savremenih bolnica, uključujući i kovid bolnice, biće nam obezbeđene i vakcine u dovoljnoj količini za sve građane.