БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ И ДО ДЕСЕТ ПУТА ВЕЋИ: Тиодоровић открио шта је велика опасност, ево који део популације највише обољева

Новости онлине

24. 10. 2020. у 13:03

БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ И ДО ДЕСЕТ ПУТА ВЕЋИ: Тиодоровић открио шта је велика опасност, ево који део популације највише обољева

Фото: Танјуг/Димитрије Николић

СРБИЈА бележи пораст броја новоинфицираних корона вирусом. Ситуација у болницама је за сада стабилна и према речима доктора важно је да се пацијенти на време јаве лекару и примењују епидемиолошке мере.

Епидемиолог проф.др Бранислав Тиодоровић каже да се налазимо у ситуацији када је опасност од ширења ковида далеко већа и када се може рећи да имамо више инфицираних него што је доказано.

- Млади људи који не осећају неке посебне тегобе они се не јављају лекару, не јављају се ни на тестирање и последица тога је ситуација у којој не значи да смо обухватили све које треба тако да се може очекивати да је од пет до 10 пута више оних који су потврђени - рекао је Тиодоровић.

Како је додао, међу тестиранима доминирају они који имају од 20 до 40 година, али све више почињу да се појављују и радно активни – до 60 година.

Тиодоровић је рекао да имамо пораст у броју потврђених случајева уз стабилну ситуацију у болницама.

- Немамо велики скок, па чак ни у великим градовима, па се може очекивати да ћемо у наредних 10 дана доћи у ситуацију да због ових који су радно активни и живе у домаћинству са више чланова буду заражени и старији”, навео је Тиодоровић.

Према његовим речима, то нас може довести у исту ситуацију коју смо имали у априлу, а онда следи “разгоревање” што значи да и млађи теже оболевају што смо имали у јулу.

Становништво је дисциплиновано и свесно опасности и мислим да смо далеко од увођења полицијског часа.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)