ВЕСИЋ: Изградњом дечјих игралишта улажемо у будућност најмлађих

Novosti online

24. 10. 2020. у 10:02 >> 10:04

ВЕСИЋ: Изградњом дечјих игралишта улажемо у будућност најмлађих

Беоинфо

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић и председник Општине Звездара Владан Јеремић обишли су данас новоизграђено дечје игралиште у насељу Миријевски цвет у Шејкиној улици.

Весић истакао да је, за последње две и по године, 28 дечјих игралишта урађено на Звездари. На овај начин се, према његовим речима, конкретно улаже у децу и њихову будућност.

Беоинфо

 

– Девет година се обећава грађанима Миријевског цвета да ће добити игралиште за децу. Захвалан сам Општини Звездара, која је од својих средстава изградила ово игралиште, и на конкретан начин побољшала квалитет живота становника овог краја. И то јесте суштина политике - да имају игралиште, сређене улазе, улице, тротоаре и канализацију – навео је Весић.

Прецизирао је да у том крају живи између 4.000 до 5.000 становника.

– Потребе становника овог краја свакако су много веће од овог дечјег игралишта у који је уложено око 50.000 евра. Нажалост то су контрасти с којима живимо, јер имамо делове града који су потпуно сређени, као и оне којима недостају најосновније ствари за живот - попут водовода, канализације или дечјих игралишта. Ипак са с наставком оваквих и сличних радова решићемо и те проблеме – указао је Весић.

Беоинфо

 

Јеремић је додао да је новоизграђено дечје игралиште потврда наставка добре сарадње општине и Града Београда

–Ово је симболичан корак у стварању добрих услова за генерације које ће живети и стварати на Звездари и Београду. У овом делу града се очекује завршетак изградње вртића, док је у плану и изградња основне школе – рекао је Јеремић и најавио даља улагања у дечја игралишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)