ПОРОДИЦА ОСУЂЕНА УСЛОВНО: Обријали муслиманку због везе са Србином

Танјуг

24. 10. 2020. у 00:39

ПОРОДИЦА ОСУЂЕНА УСЛОВНО: Обријали муслиманку због везе са Србином

Depositphotos

РОДИТЕЉИ, стриц и тетка младе босанске муслиманке, којој су обријали главу јер се виђала с младим Србином хришћанином, осуђени су данас у Француској на годину дана затвора условно.

Суд у градићу на истоку Француске одредио је и петогодишњу забрану уласка на француску територију родитељима 17-годишњакиње, преноси портал Индекс.

Афера је изазвала бурне реакције у Француској и у иностранству, јер је подсетила на судбину хиљаде обријаних Францускиња након ослобођења јер су биле у вези с немачким војницима током окупације.

Девојка и чланови породице њеног дечка на суду су рекли да је била одведена у собу где су је четири одрасле особе тукле, а стриц обријао.

Родитељи, стриц и тетка признали су "тек један или два шамара" и рекли да ју је обријао отац како би је казнио након што је четири дана била у бегу с три године старијим младићем.

"Родитељи су ме тукли рукама и ногама", изјавила је млада муслиманка и објаснила да су се "противили браку и њиховој вези због религије".

Чланови њене породице поричу ту верзију и тврде да нису претукли девојку, а отац каже да ју је "само обријао, а мајка два пута ошамарила".

Међутим, то објашњење, уз озбиљан налаз лекарског прегледа - сломљена ребра и бројне хематоме, због чега је девојка провела две седмице у болници, судијама није било довољно уверљиво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)