СТИЖУ КИША И ЗАХЛАЂЕЊЕ Детаљна прогноза метеоролога за наредне дане

Novosti online

23. 10. 2020. у 11:36

СТИЖУ КИША И ЗАХЛАЂЕЊЕ Детаљна прогноза метеоролога за наредне дане

Фото: Катарина Михајловић

ЗА викенд нас очекују свежије време и киша, због чега ће изостати сунце, али нећемо баш цвокотати од зиме.

Како каже метеоролог "Wеатхер 2 умбрелла" Ђорђе Ђурић, температура ће пасти за 5 до 7 степени у односу на данас, али ће опет порасти у понедељак, па мало спасти средином следеће недеље, и све тако у круг.

Након хладног, ведрог, а понегде и магловитог јутра овог петка, током дана нас очекује сунчано и релативно топло време за ово доба године. Максимална температура у већини предела биће преко 20 степени а понегде и 25. У Београду би жива у термометру требало да скочи до 24 подеока.

- Још данас овако суво и топло, а онда ће у току дана полако доћи до нарушавања тог топлог антициклона, и до његовог слабљења. То ће бити увод у промену времена, која нас очекује за викенд. Све више ће јачати утицај циклона са запада Европе и са Атлантика. Самим тим, већ у току ноћи стиже нам повећана облачност. Зато ће сутра ујутро у северним и западним, а после подне и у осталим деловима Србије доћи до јачег наоблачења са кишом и пљусковима. Очекује се пад температуре, али не значајнији - каже Ђурић.


Прецизира да ће температура пасти за 5 до 7 степени.

-  Више ће температура пасти на северу и западу земље, пошто ће одатле ићи тај хладнији фронт, али пашће за викенд за 5 до 7 степени. Ако смо имали данас 20 до 25, сутра ће бити од 16 на северозападу до 23 на југоистоку  и истоку Србије, а у недељу још мало свежије од 14 до 18. То су, међутим, просечне температуре за крај окробра. Тако да се не очекује неко значајније захлађање, иако ће бити свежије и кишовитије за викенд – објашњава саговорник.

Већ у понедељак, према његовим речима, вратиће нам се сунце.

- Биће сунчано и пријатно топло. У већини предела температура би била око 20 степени. Неће бити топло као данас,  али ће бити пријатно. Међутим, већ средином седмице поново ће нам доћи једно пролазно наоблачење са кишом и пљусковима, уз мањи пад температуре. Након тога, па све до краја месеца, имаћемо мање-више стабилно, суво и умерено време без високих температура а ни правих јесењих. Биће мало топлије у односу на прпосек за ово доба године, са температурама од 17, 18, 19 степени - наводи Ђурић.

За сада, како додаје, нема на видику неког јачег захлађења, а ни снега.

- Кад посматрамо Европу, снега нема нигде близу, ни у окружењу. За сада права зима преовладава само на северу Русије, тамо се увелико снег забелео. ми ћемо га још чекати  - каже Ђурић и додаје да се очекује да у Америци у наредним данима температура рапидно падне.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)