ОВА АМЕРИКАНКА ТВРДИ ДА ЈЕ КУПИЛА СРПСКУ БЕБУ: "Платили смо 10.000 долара доктору Дејану" - Снимак потреса друштвене мреже (ВИДЕО)

Новости онлајн

22. 10. 2020. у 21:18

У ЕМИСИЈИ "После ручка" на Хепи ТВ, која је се бавила темом крађа и "продаја" беба из Србије између осталих гости су биле и две мајке која сумњају да су им украдене бебе - Јулијана Димитријевић и Цана Јовић.

ОВА АМЕРИКАНКА ТВРДИ ДА ЈЕ КУПИЛА СРПСКУ БЕБУ: Платили смо 10.000 долара доктору Дејану - Снимак потреса друштвене мреже (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

У емисији је приказан снимак који је последњих дана запалио Интернет а који сведочи о продаји српских беба. Сандра Рајс из САД је испричала како је наводно доктор из Србије 1998. године посредовао у процедури усвајања девојчице по имену Оље из Београда, као и да је цела "трансакција" коштала нешто више од 10.000 долара.

Моје име је Сандра, јављам се из Америке. Године 1998. мој супруг и ја смо усвојили девојчицу Олију из Београда. Усвајање су уговориле легалне агенције за посредовање из Калифорније, САД. Они су нам обезбедили све контакте, а на нама је било да се нађемо на аеродрому са Дејаном С. Он нас је дочекао у свом 'југу' и повезао у свој стан где смо одсели цео боравак. Морали смо да му плаћамо 200 долара дневно како би нас возио где треба, спавање у његовом стану и по један оброк свако вече. У његовом стану смо упознали његову супругу која је кувала за нас. Проводили смо заједно свако вече, нисмо нигде излазили. Увече смо гледали серије са Дејаном, сећам се и да су имали и птице у том стану - прича ова Американка која тврди да је српски доктор директно посредовао у нелегалном усвајању девојчице из Београда. 

- Сваког дана смо морали да идемо на неко друго место - каже и додаје да су новац дали адвокатици "на руке".

Погрешан доктор на мети

Водитељка емисије је открила је и да је због идентичног имена и презимена са доктором који је наводно учествовао у "продаји" бебе из Београда, један други специјалиста медицине, доктор офтамологије нашао се на мети осуда. Поновила је још једном, није реч о Дејану С. доктору офтамологије.

- За то смо јој платили 10.000 долара у новим новчаницама од по сто америчких долара. Она је набавила папирологију и уговорила званично преузимање детета. Када је све завршено, вратили смо се код Дејана који нас је повезао на аеродром. Вратили смо се кући са нашом малом Олијом. Све детаље сам истакла у писму мајкама нестале деце у Србији, тако да могу да одговоре на остала питања - рекла је Сандра. 

Сандра је дала писмену изјаву код нотара у Њујорку, а која је потом послата "Удружењу родитеља несталих беба", где је преведена на српски, објаснила је Ана Пејић.

У писму које је послала мајкама нестале деце стоји да је све, целокупна процедура усвајања трајала око 8 дана, као и да је беба Олија неколико дана провела у стану наведеног доктора. На основу договора, Сандра и њен муж су дали 10.000 долара адвокату Јасни, па и додатних 1.000 и донацију за Звечанску. Доктору су платили 2.800 долара, написала је у писму Амерканка.

Ана Пејић, секретар "Удружења родитеља несталих беба Војводине" и жена којој је украдена беба, истиче да је у Србији много оваквих случајева, а да су са овим решили да изађу у јавност само зато што је потпуно комплетиран и паприри предати надлежним органима. Додала је и да је једини Сандрин мотив за разоткривање наводне афере била добробит њене ћерке Оље, како би била упозната са својим пореклом и земљом из које потиче.

Водитељка је истакла да је покушала да ступи у контакт са наведеним доктором, али на крају јој је речено да је он ван земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)