КОН ПОЈАСНИО ОДЛУКУ КРИЗНОГ ШТАБА: Открио о чему се расправљало на седници, оштре санкције за кршење мера

Новости онлине

22. 10. 2020. у 13:50

КОН ПОЈАСНИО ОДЛУКУ КРИЗНОГ ШТАБА: Открио о чему се расправљало на седници, оштре санкције за кршење мера

Фото: Танјуг

ДАНАС је заседао Кризни штаб за борбу против коронавируса због погоршане епидемиолошке ситуације у Србији, али на тој седници није донета ни једа нова мера, иако се спекулисало да ће бар бити уведено обавезно ПЦР тестирање при уласку у Србију.

Др Кон је за ТВ Прву објаснио да је главна расправа на данашњој седници била санкционисање оних који крше мере које су у Србији већ уведене.

- То је најважније било данас, с тим да је јасно да се на дневном нивоу прати ситуација и да се на дневном нивоу мора реаговати - казао је он.

На питање које су то законске мере, каже да "ако имамо забрану окупљања преко 30 људи, као меру, и забрану рада после 23 х, а имамо да се то крши ради се о томе да се мере не спроводе. То није питање за мене, већ за све надлежне који се тиме баве".

Дошло је, како објашњава, до релаксирања и опуштања код дела јавности, малог, али веома бучног. Али здравствени радници који се већ месецима боре против ковид-19 већ полако постају револтирани када виде да се неки мера не придржавају.

- Важно је да користимо мере, да носимо маске јер тамо где су кориштене показало се да је дошло до смањења броја заражених - закључио је др Кон.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)