КАЖЊАВАЊЕ ЋЕ СЕ РИГОРОЗНО СПРОВОДИТИ: Ако не носите маску одмах добијате пријаву, Скупштина ће расправљати о мерама?

Новости онлине

22. 10. 2020. у 13:27

КАЖЊАВАЊЕ ЋЕ СЕ РИГОРОЗНО СПРОВОДИТИ: Ако не носите маску одмах добијате пријаву, Скупштина ће расправљати о мерама?

Солидна потражња за радницима у кафићима / Фото Г. Шљивић

У СРБИЈИ ће почети оштрије кажњавањем за непоштовање епидемиолошких мера, због чега ће Скупштина Србије већ на првој редовној седници усвојити измене одређених закона!

Тако би се убудуће неношење маски, у затвореним просторима, кажњавало са 5.000 динара, али на лицу места, без судског процеса као што је тренутно случај.

Кризни штаб данас, подсетимо, потпуно неочекивано, није донео ниједну одлуку о увођењу нових мера у борби против епидемије корона вируса, иако су јуче чланови тог тела најавили да ће једна од њих свакако бити увођење обавезног ПЦР теста за улазак у нашу земљу.

Након разматрања тренутне епидемиолошке ситуације у нашој земљи Кризни штаб је данас поручио да ће све досадашње мере у борби против корона вируса морати оштрије да се примењују.

- Овога пута нисмо донели нове мере, нити пооштравали постојеће, већ само инсистирамо да се мере поштују и да се све спроведе ригорозно - истакао је имунолог др Срђа Јанковић након седнице Кризног штаба и додао да се ради на правном оквиру.

Кризни штаб је данас усвојио предлог који је разматран на претходној седници, а то је да се изменама закона омогући прекршајно кажњавање за оне који не носе маске.

Наиме, Скупштина Србије на првој следећој седници треба да усвоји измене и допуне Закона о прекршају, као и допуну Закона о заразним болестима, чиме би се кршење мере о ношењу маски сматрало прекшајем и кажњавало мандатном казном.

То значи да би се оне изрицале не лицу места, не би било судског процеса као што је сада, а казна би износила 5.000 динара.

Осим тога, Кризни штаб је данас поручио и да радне организације морају оштрије да спроводе постојеће мере против епидемије корона вируса.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)