НЕМА НОВИХ МЕРА КРИЗНОГ ШТАБА Др Јанковић: Ситуација се погоршава, али деца остају у школама, ПЦР тест се не уводи

Novosti online

22. 10. 2020. у 10:26

НЕМА НОВИХ МЕРА КРИЗНОГ ШТАБА Др Јанковић: Ситуација се погоршава, али деца остају у школама, ПЦР тест се не уводи

Фото Танјуг

КРИЗНИ штаб на данашњој седници није донео ново пооштравање мера, већ ће постојеће мере бити строго контролисане и мораће да се спроводе доследно и ригорозно, рекао је након седнице члан Кризног штаба Срђа Јанковић.

-Овога пута нисмо пооштравали постојеће мере, него је нагласак на томе да се мере које су на снази спроведу оштрије, да не гледамо више кршење мера и да спречимо да се ситуација даље погоршава-рекао је Јанковић новинарима.

Навео је да се ради на правном оквиру који би омогућио да се санкционишу они који крше мере.

Јанковић је апеловао на грађане да поштују мере, а на надлежне да конторлишу њихово поштовање како не би гледали слике које би могле, каже он, скупо да нас коштају.

Истиче да Кризни штаб јесте забринут тренутном епидемиолошком ситуацијом, јер се она, наводи, погоршава.

-Али можемо још много тога да урадимо и много тога од нас зависи- рекао је Јанковић.

На питање да ли ће ПЦР тест бити потребан за улазак у земљу, Јанковић је одговорио да за сада није потребан, али да је та мера могућа у будућности.

На данашњем Кризном штабу донета је одлука о увођењу брзих антигенских тестова, тамо где је то одговарајући индиковани тест, а то значи бржа дијагностика ковида19, додао је Јанковић.

Упитан да ли постоји могућност да подаци о томе колико је заражених по градовима буду јавно доступни, Јанковић каже да ти подаци већ постоје и да се могу добити у Институту "Батут".

Јанковић је, на питање новинара о раду школа, рекао да за сада нема потребе за затварањем школа и преласком на онлајн наставу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)