ЧИТАЈТЕ КЊИГЕ НА ТЕЛЕФОНУ И ТАБЛЕТУ: Корак по корак, како да дела омиљених аутора потражите у електронској библиотеци?

В.Н.

25. 10. 2020. у 07:10

ЧИТАЈТЕ КЊИГЕ НА ТЕЛЕФОНУ И ТАБЛЕТУ: Корак по корак, како да дела омиљених аутора потражите у електронској библиотеци?

Фото В. Н.

МОДЕРНО доба донело је много предности, а једна од његових карактеристика је брзи развој информационих технологија.

У мору новитета, једна од најкориснијих савремених метода је бесплатно читање онлајн књига. Библиотеке са разним насловима бројних аутора су на клик од нас, а књиге нам никад нису биле доступније и то потпуно бесплатно. У само неколико корака можете наслов омиљеног писца читати на свом телефону, таблету, компјутеру или лаптопу.

КОРАК 1

Након што укључите свој рачунар, потребно је да отворите апликацију преко које претражујете сајтове као што је (google, yahoo или mozzila). Након тога у претраживач укуцајте читање онлајн књига и изаћи ће вам понуда доступних сајтова. Постоји много сајтова на енглеском и српском језику, на којима можете пронаћи безброј књижевних дела свих жанрова из различитих периода. Ресурси за читање на српском језику су далеко сиромашнији и нуде неупоредиво мањи број доступних наслова.

КОРАК 2

За поједине сајтове за читање потребна је регистрација, односно пријава преко које можете затим приступити читању. У заглављу које се углавном налази у горњем десном углу потребно је да укуцате мејл адресу и корисничко име. Након попуне ових података, преко мејла добићете потврдан линк преко којег можете да се улогујете на сајт.

КОРАК 3

На одређеним сајтовима понуда књига разврстана је према жанровима, па тако можете да изаберете дела филозифије, мистерије, политике, али и да уживате у научним књигама, а пре читања можете да завирите и у одломке из њих. Одређени наслови у електронском формату писани су и на ћирилици.

КОРАК 4

Поједина електронска дела, можете на пронаћи у у ПДФ формату, односно да их преузмете и сачувате у свом рачунару. Када дело сачувате није потребно да се поново улогујете на сајт, већ само да га изнова отварате из датотеке у којој сте га сачували. Када дело једном скинете са платформе за даље читање вам није потребна интернет конекција.

КОРАК 5

Ако већ знате жанр који желите да читате или одређену књигу, потребно је само да у претраживач укуцате има и презиме аутора или наслов дела. База података ће вам затим понудити могућност избора. Поједини сајтови су разврстави према азбучном реду доступних аутора, неки нуде само домаће писце, поједини светску белетристику, али избор је свакако велики.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)