СВИ ОВДЕ ЗНАЈУ ДА МОГУ ДА СЕ ОСЛОНЕ НА МЕНЕ: Милица Савић, пензионерка из Куршумлијске бање годинама помаже својим најближим суседима

Д. ЗЕЧЕВИЋ

24. 10. 2020. у 07:10

СВИ ОВДЕ ЗНАЈУ ДА МОГУ ДА СЕ ОСЛОНЕ НА МЕНЕ: Милица Савић, пензионерка из Куршумлијске бање годинама помаже својим најближим суседима

Фото приватна архива

НИЈЕ ми тешко да помогнем када год затреба људима које познајем. Не могу да кажем суседима, јер су мештани Куршумлијске бање и околних села раштркани, али их заиста све познајем и нађем им се при руци кад год ме позову.

Скромно и готово стидљиво о свом вишегодишњем пожртвовању и помоћи коју безусловно пружа житељима овог говори нам Милица Савић, шездесет петогодишња пензионерка рођена у Куршумлијској бањи. Како је и сама због породичних обавеза,морала да се врати из града у родитељски дом, она је поред помоћи коју пружа оцу и супругу врло често "ангажована" и око помоћи углавном старијим житељима бање и околине.

- Овде сам рођена и одрасла, тако да је логично да ме сви познају. Пошто знају да могу да се ослоне на мене и да често одлазим до града замоле ме да им набавим основне животне намирнице, храну, лекове, штампу и све што им затреба - прича Милица.

СВИМА ЗНА И ГОДИНУ РОЂЕЊА

НА питање колико има становника у самој бањи, али и околним селима, Милица набраја поименце двадесетак особа. Зна им готово свима и годину рођења. Поред двадесетак овдашњих мештана, још петнаестак житеља околних засеока су под њеним надзором.

У шали каже да даноноћно не излази из аута и управо је затичемо по доласку са једног од "путовања" када је купила и лекове старијем брачном пару у селу надомак Бање. И док појашњава да у Куршумлијској бањи нема ни продавнице ни киоска, већ да пошта функционише само два пута недељно.

- Често времешне житеље повезем до Дома здравља, али и да заврше неку папирологију рецимо у катастру. Иако смо удаљени од града свега једанаест километара нема аутобуске линије.Зато су се млађи иселили, а једини ђак којег имамо одлази до школе аутом - прича нам Милица.

Ова енергична жена са својих 65 лета изгледа далеко млађе.Обавезе и додатна "задужења" је не плаше јер има снаге за све, а не плаши је ни предстојећа зима која овде зна да буде прилично оштра.

- Тада не набаљам само лекове и намирнице, већ и прискочим и у чишћењу снега - додаје она.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)