НИЈЕ ИСКЉУЧЕНО НИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ: Алармантно упозорење др Кона - Треба размишљати о ЗАБРАНИ КРЕТАЊА!

Novosti online

21. 10. 2020. у 16:06

ТРЕБА размишљати о забрани кретања у неком облику, да се нешто скрати, да се иде само до продавнице... За сада није опција ванредно стање. Ми не можемо да одустанемо ако је неопходно да уведемо ванредно стање - рекао је данас епидемиолог др Предраг Кон.

НИЈЕ ИСКЉУЧЕНО НИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ: Алармантно упозорење др Кона - Треба размишљати о ЗАБРАНИ КРЕТАЊА!

Фото: Принтсцреен/Пинк

Он је истакао да је Кризни штаб веома забринут.

- Ми видимо да се препоруке никада не поштују и то је нешто што нас чини врло фрустрираним. Ми смо врло забринути, тешка забринутост то јесте, није страх. Никог не желимо да ограничавамо, али желимо да спречимо смртни исход - истакао је наш стручњак.

Кон је истакао "да се он пита што се тиче мера увео би обавезно ношење маски" и то би заоштрио до могућности које може ова земља.

- Морамо спречити недодирљивост оних који се понашају као да ничега нема и то санкцијама. Ништа не можемо урадити без ванредног стања - рекао је др Кон.

Унапред бих предвидео кад је потпуна забрана кретања и када је потпуно неприхватљиво да се људи састају.

- Ово није шала, ово је трећи талас и то пред зиму када је највећи потенцијал вируса. Мислим да се то никада није чуло и мислим да се ни сада не разуме да је снага највећа сада - закључио је он за Курир.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (7)

TRAMPOM PO KORONI

21.10.2020. 16:53

Да парафразирам Трампа: Ко је здрав, оздравиће, ко је болестан, неће. Дакле, треба заштити старе, по правилу већ болесне, и остале који имају неке хроничне болести. Такође, тек да приметим да Трамп не носи маску, што, по мени, доказује да је ношење маске један поступак без смисла.