СТИГЛЕ ЖЕЉНО ИШЧЕКИВАНЕ ВЕСТИ: Мала Софија је све боље, родитељи упутили апел свим хуманим особама

Novosti online

20. 10. 2020. у 23:18

СТИГЛЕ ЖЕЉНО ИШЧЕКИВАНЕ ВЕСТИ: Мала Софија је све боље, родитељи упутили апел свим хуманим особама

Foto: Instagram

ПРОШЛА су два месеца откако је мала Софија Маркуљевић са родитељима отишла на лечење у Сан Франциско. Стигле су и вести која цела Србија жељно очекује: Софија је сваким даном све боље. Стефан и Марија Маркуљевић сада апелују на све људе добре воље да се прикључе акцијама за помоћ у лечењу друге болесне деце.

Софија Маркуљевић је с родитељима Стефаном и Маријом око два месеца у Лос Анђелесу, где је 2. септембра примила золгенсму – лек за спиналну мишићну атрофију, најскупљи на свету и регистрован само у Сједињеним Америчким Државама.

Отац Стефан објашњава за РТС да Софија од тада добија велике количине стероида и да је зато потребно стално праћење у болници и анализе крви и осталих параметара који су потребни.

- Свакодневица нам је таква да имамо стално вежбице, што физикалну терапију, што окупациону, базен и то је нешто што доприноси Софији да буде много боље. Софија је много јача, много чвршћа, јаче се дере и плаче, што је јако добро, и има одличне резултате - прича Стефан.

Додаје и да зна да не може све то преко ноћи и да је далеко од одличног, али је, како каже, много боље него што је било.

- Морам да захвалим свим породицама овде у Лос Анђелесу које су нам помогле када смо дошли, да се снађемо, сместимо, пронађемо болницу и све оно што нам је било потребно и увек су били ту за нас и овим путем желим да им кажем хвала - захвалан је отац мале Софије.

Фото: Принтскрин/РТС

Позив да се помогне и другој деци 

Марија, Софијина мајка, истакла је такође да се велики број људи у Лос Анђелесу укључио када је Софији била потребна помоћ и пуно им помогао.

Додала је и да се и сада на разне начине укључују у акције за Лану, Мину, Анику, Оливера и свим другим малишанима којима је потребна помоћ."Ми још једном желимо да захвалимо свима вама који сте Софији дали шансу да дође овамо да добије терапију и да се сви заједно боримо да она буде боље. На све могуће начине сте нам помогли и желимо да апелујемо на све који су у могућности да се такође укључе у акцију за Лану, Мину, Анику, Оливера и другу децу и да уз божју помоћ сва та деца добију терапију и да се овде придруже Софији", поручила је Марија Маркуљевић за РТС из Лос Анђелеса. 

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)