ВУЧИЋ ЗАБРИНУТ ЗБОГ СКОКА ЗАРАЖЕНИХ: "Када буде заузето сто кревета дневно, ми смо за 20 дана пуни"

Новости онлајн

20. 10. 2020. у 20:09

ВУЧИЋ ЗАБРИНУТ ЗБОГ СКОКА ЗАРАЖЕНИХ: Када буде заузето сто кревета дневно, ми смо за 20 дана пуни

Фото: И. Маринковић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да страхује од тога да би кроз 20 дана болнички капацитети могли бити попуњени.

Он је на вечерашњој конференцији за медије на питање о томе да ли га брину бројке, те повећање броја заражених корона вирусом у земљи, одговорио потврдно.

- Брину ме, веома ме брину. Радимо убрзано, преговарамо о добијању вакцина, са свима на Западу, са Немцима, Американцима, Енглезима, са Русима, Кинезима... Без вакцине то не можемо да решимо. Уништиће нам економију, буквално ће нас појести - оценио је.

Осврћући се на данашње податке у вези са променама за последња 24 часа, даље је казао како овим темпом корона прети да попуни болнице у скором року.

- Кад погледате данашње бројеве, 84 је хоспитализовано, 40 је отпуштено, дакле само данас имамо 45 нових кревета заузето. Ти бројеви ће се повећавати, нажалост.

Када будете имали сто нових кревета заузето дневно, ми смо за 20 дана пуни. Срећом, долазе нове болнице, али ако будемо имали по две и три хиљаде више, 1.200 колико су имали Хрвати, то је онда ужас.

Вучић је коментарисао и како је био непријатно изненађен када је видео колико је људи против вакцина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (24)

Ivana

20.10.2020. 20:29

Porazavajuce je cinjenica da mi ne zelimo maske, vakcine itd.Ljudi , pogledajmo oko sebe, zemlje regiona , da ne pricam o Francuskoj, Holandiji itd. Pa to su zemlje mnogo razvijenije od nas i tesko se bore, a mi vazda mislimo da sve znamo i zivimo u teorijama zavere.