ОВИ ГРАДОВИ У СРБИЈИ ОБАРАЈУ РЕКОРДЕ: Број заражених у њима расте из дана у дан - Београд и даље највеће жариште

Новости онлајн

20. 10. 2020. у 18:06

ОВИ ГРАДОВИ У СРБИЈИ ОБАРАЈУ РЕКОРДЕ: Број заражених у њима расте из дана у дан - Београд и даље највеће жариште

Маске се носе и на отвореном / Фото АП

СРБИЈА се данашњим бројем новозаражених приближила алармантној ситуацији у целом региону. Број новооболелих за 24 сата скочио је за готово три пута, јуче смо имали 122, а данас чак 326, што је најећа корона бројка од почетка трећег таласа.

Највише новозарежаних и даље имамо у Београду, али се и Крагујевац већ данима не помера са другог места.

Данашњи број новозаражених највећи је још од 1. августа када је број заражених био 330 и када смо почели да се "спуштамо" са пика другог таласа.

Што се пресека по градовима тиче, од укупног броја нових случајева заразе највише је из Београда - њих 155.

Најновји корона пресек по градовима показје да је ситуација и даље драматична у Крагујевцу где је заражено 29 људи. Овај град је већ недељу дана други на листи по броју нових случајева, одмах из престонице.

Фото: М. Л.

Зато не чуди што је данас директор Клиничког центра у овом граду доктор др Предраг Саздановић изнео забрињавајуће прогнозе.

- Замислимо једну ситуацију да је данас 15. новембар и да Србија обара све дневне рекорде у броју новозаражених и да треба да славите своју славу, рецимо Аранђеловдан, а ви немате кога да позовете, јер су сви који познајете или заражени или на интензивној нези - рекао је Саздановић за РТС говорећи о томе како ће се ситуација развијати уколико се "не узмемо у памет".

Како је рекао, о апокалиптичној верзији говори, јер "она може да се деси за 15-20 дана".

На неславно треће место по броју заражених данас пробило потпуно неочекивано Краљево са 15 новозаражених.

Потом следи Ниш и Нови Сад са по 11 новооболелих, док их је у Врању 9, а у Ваљеву и Пријепољу 7.

У Шапцу и Прокупљу је по 6 нових случајева короне, у Лозници 5 док је у Панчеву 4 њих заражено опасним вирусом у последњем пресеку.

Епидемиолог Предраг Кон оценио је данас да ће у Београду, Крагујевцу па и Ваљеву доћи до повећања броја новоинфицираних корона вирусом у наредном периоду.

Гостујући на телевизији Пинк, он је казао да је битно којом ће брзином бити успорено "убрзање преношења" вируса што како је навео, "зависи само од нашег понашања".

Такође, према његовим предвиђањима, трећи талас корона вируса у нашој земљи трајаће још од 12 до 16 недеље и то у најбољем случају, однсоно ако будемо успели да "успоримо вирус".

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)