КОБРЕ ВИШЕ НИСУ БАТАЉОН ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ: Издато ново наређење - ево шта се сада дешава са овом јединицом

Новости онлине

20. 10. 2020. у 16:17

КОБРЕ ВИШЕ НИСУ БАТАЉОН ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ: Издато ново наређење - ево шта се сада дешава са овом јединицом

Фото: МО Србије

ОД ДАНАС "Кобре" више нису батаљон војне полиције, већ су одред који је непосредно потчињен начелнику Генералштаба, рекао је министар одбране Александар Вулин након обиласка припадника те јединице у касарни "Васа Чарапић" у Београду.

Враћање статуса одреда "Кобрама", према речима министра Вулина, јесте чин који говори да је препозната вредност те јединице и специфичност задатака које обавља, саопштило је Министарство одбране.

"Кобре" више нису батаљон војне полиције, враћен им статус одреда

- Захваљујући тој одлуци и том наређењу, 'Кобре' ће моћи боље и ефикасније да раде свој посао. Њихов посао је тежак, одговоран, а нама, као војним руководиоцима, је у задатку да им посао учинимо бар мало лакшим и егзистенцију извеснијом. 'Кобре' су наша елитна јединица, која води бригу о неким од најзначајнијих функционера државе Србије. Много смо уложили у њихову опрему и обуку, а они то враћају на најбољи могући начин - рекао је Вулин.

Фото: МО Србије

Истакао је да су "Кобре" јединица за понос, од које могу да уче и много веће и богатије армије.

"Организацијским променама је повећана брзина реаговања, поједностављен је ланац командовања и употреба јединице, повећан број радних места и могућност бржег каријерног напредовања", навео је Вулин.

(РТС.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)