ВУЛИН: Где и кад год је било тешко, Копнена војска је ту

Танјуг

19. 10. 2020. у 15:42

ВУЛИН: Где и кад год је било тешко, Копнена војска је ту

Фото: МО Србије

МИНИСТАР одбране Александар Вулин обишао је данас припаднике Треће бригаде Копнене војске и Мешовите артиљеријске бригаде Копнене војске у касарни "Мија Станимировић" у Нишу, где је присуствовао приказу дела наоружања и опреме две бригаде Војске Србије.

Вулин је истакао да је копнена војска наш "најмасовнији вид", у којој служе вредни, посвећени људи, којима је отаџбина изнад свега.

"Они су опремљени новим средствима. После дугог низа година добили смо нова артиљеријска средства, нове униформе и чизме, побољшава се и материјални положај свих припадника", рекао је Вулин и додао да је Копнена војска то вратила на најбољи могући начин.

Фото: МО Србије

"Где год је било тешко, и кад год је тешко, Копнена војска је ту, њени припадници су у Копненој зони безбедности, где 24 часа дежурају и воде рачуна да наша безбедност и животи не буду угрожен", нагласио је Вулин, а саопштило Министарство одбране.

Министар је подсетио да су током борбе са пандемијом ковида, припадници Копнене војске на себе преузели највећи терет, обезбеђивали све домове за социјално старање, болнице, радили где год треба и шта год треба.

Командант Треће бригаде Копнене Војске, бригадни генерал Слађан Стаменковић уручио је Вулину макету борбеног возила пешадије, а заступник команданта Мешовите артиљеријске бригаде пуковник Дејан Новаковић макету топа.

Фото: МО Србије

Приликом посете министра, приказано је извиђачко одељење опремљено по моделу М-21, рад беспилотног ваздухоплова малог домета - дрона, као и комплет извиђачки мултисензорски КИМ-1.

Фото: МО Србије

Представљена је и самоходна топ-хаубуца НОРА-Б 52 М15, борбено оклопно возило БОВ КИВ, универзална преносна станица УПАОС, покретна артиљеријска рачунарска станица УПАРС, метео станица ГРАW ГС-Б и логистичко возило за систем ЦТX Камаз.

Вулин је, такође, обишао и Спомен собу Мешовите артиљеријске бригаде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)