ДР ТИОДОРОВИЋ НАЈАВИО: Могуће је увођење ПЦР теста при уласку у земљу, пред нама су ДВА СЦЕНАРИЈА!

Novosti online

18. 10. 2020. у 08:56

ДР ТИОДОРОВИЋ НАЈАВИО: Могуће је увођење ПЦР теста при уласку у земљу, пред нама су ДВА СЦЕНАРИЈА!

Фото: Танјуг

Епидемиолог и члан Кризног штаба за сузбијање корона вируса Бранислав Тиодоровић изјавио је да се размишља о томе да буде уведен ПЦР тест за све који улазе у земљу или тест који доказује присуство антитела, односно да је особа прележала корону.

Говорећи о томе шта нас очекује у наредних месец дана када је реч о епидемиолошкој ситуацији, Тиодоровић је рекао да долазе хладни месеци, када је већа влажност, што одговара вирусу и да ће број заражених зато бити у порасту.

- Наредних месец дана имамо два сценарија. Први је уколико будемо поштовали мере можемо очекивати да нам тај број буде двоцифрен, па добро, чак и када пређе у троцифрен као сада, то није драстично толико, само је важно ситуацију држати под контролом, а то се може само поштовањем мера - истакао је Тиодоровић.

Он је навео да је други сценарио неповољан, а то је да не успемо да обезбедимо да се мере поштују, да имамо скок, а за то постоје услови, јер око Србије епидемија букти.

- Ништа није тешко ни компликовано, само поштујте мере које понављамо месецима, носите маске у затвореном обавезно, држите дитанцу од једног и по метра, одржавајте хигијену и оно најважније, у овом периоду борбе са вирусом заборавите на славља, прослеве, окупљања - нагласио је Тиодоровић.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)