ЈАЊИЋ: Наша Епархија нема никакве везе са свештеником који је скинуо албанску заставу

Novosti online

16. 10. 2020. у 13:28

НАВОДНО свештено лице које је према видео клипу објављеном на друштвеним мрежама ишло на Кошаре ових дана нема никакве везе са Епархијом рашко-призренском, написао је на Фејсбуку Сава Јањић.

ЈАЊИЋ: Наша Епархија нема никакве везе са свештеником који је скинуо албанску заставу

Архива Новости / Фото: А. Станковић

- Наша Епархија се ограђује од сваке активности која на било који начин угрожава односе међу етничким и верским заједницама. За све наше пострадале редовно се молимо у храмовима, а посебно за младост која је изгинула у вихору рата. Неодговорно понашање појединаца који долазе на Косово и Метохију само да би снимали сензационалистичке видео материјале, наноси штету пре свега нашем народу који је овде остао да живи. Искрено се надамо да нам они који већ не могу пружити помоћ, макар не одмажу неодговорним понашањем. Медији који дају пажњу овом фејсбук-егзибиционизму појединаца, који немају осећаја за друге, једнако су неодговорни. Срби који су остали на КиМ 20 година плаћају цену "херојства" оних, не који су сами пострадали бранећи своје или храбро остали на својим огњиштима, већ оних који су наносили патњу другима, а потом побегли и прогласили победу - написао је он.

Подсећамо, на Михољске задушнице 10. октобра свештеник из околине Београда успео је да, уз велике муке, после више од седам сати пешачења, у пратњи двојице другара, од којих један такође служи Богу, стигне на караулу Кошаре.

Након служења помена за све јунаке са Кошара свештеник се попео на спрат зграде где је угледао албанску заставу:

- Пошто сам био на спрату, гледао сам право на заставу, албанску, која се са карауле вијори од 1999, након повлачења наше војске. Неке емоције су ме преплавиле и ја сам пришао и скинуо је.

Албански терористи су јуче, на истом месту, поставили две албанске заставе, док је тзв. косовска полиција је најавила да ће покренути истрагу и поднети тужбу против српског свештеника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)