СРБИЈА ЋЕ ЗА ПАР ДАНА УЋИ У ЦРВЕНУ ЗОНУ: Драматично упозорење професора Кочовића - након тога следи још гора ЉУБИЧАСТА

Новости онлајн

16. 10. 2020. у 09:27

СРБИЈА ЋЕ ЗА ПАР ДАНА УЋИ У ЦРВЕНУ ЗОНУ: Драматично упозорење професора Кочовића - након тога следи још гора ЉУБИЧАСТА

Фото: Принтскрин Happy TV

ПРЕМА последњим подацима Европског центра за превенцију и контролу болести (ЕЦДЦ) Србија је закључно са јучерашњим даном имала 21,8 заражених од корона вируса на 100.000 становника, те се налази у својеврсној "жутој зони" (15-30 заражених на 100.000).

Међутим, према прогнозама проф. Петра Кочовића, који помоћу математичких формула анализира кретање епидемије корона вируса, питање је дана када ће наша земља ући у "црвену зону" (30-50 заражених на 100.000).

Али, ако мислите да ћемо тада достићи максимум, те да нема горе варијанте, преварили сте се. У црвеној зони бисмо могли да будемо око недељу дана, али се онда не бисмо вратили у већ споменуту жуту, него бисмо отишли у још драматичнију - љубичасту (50+ заражених на 100.000 становника).

Математички модели, како је обелоданио проф. Кочовић, показују да би Србија у црвену зону могла да уђе већ за два дана, а да нас за десетак дана, дакле око 25. октобра очекује скок у љубичасти зону.

- По првим показатељима пик овог таласа могао би да буде мањи од претходног. Али - нкад се не зна... За првих 27 дана трећег таласа - разлика је 1.8% када се гледа укупан број реално заражених у односу на пројектован број заражених - што је безначајна разлика - истакао је Кочовић.

Подсетимо, раније прогнозе проф. Кочовића говориле су да би пик овог трећег таласа могао да уследи првих новембарских дана.

- Мој петочлани тим састављен од математичара и програмера прати на дневном нивоу стање у свих 216 држава. Користимо Гаусову криву (математички модел који се базира на раду чувеног немачког математичара и физичара Јохана Карла Фридриха Гауса) која се помера на дневном нивоу. Методологија је јединствена, а базира се на вишеструким таласима - објаснио је раније Кочовић.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)