ЈОШ СЕДАМ КУЋА СПРЕМНО НА УСЕЉЕЊЕ: Повратници на Косову и Метохији добијају домове

Д.З.

15. 10. 2020. у 20:35

СЕДАМ интерно расељених и повратничких породица у општинама Обилић и Грачаница уручени су кључеви новоизграђених кућа чију је изградњу финансирало тзв. косовско Министарство за повратак.

ЈОШ СЕДАМ КУЋА СПРЕМНО НА УСЕЉЕЊЕ: Повратници на Косову и Метохији добијају домове

Фото: Д.З.

Наиме, како наводе из овог Министарста, породице којима су саграђене куће добиће и подстицајна средства у циљу самозапошљавања и стварања сопствених прихода за живот.

-Свака успешно завршена прича је допунски мотив за мене лично и за институцију коју водим да се снажније боримо да овако задовољних породица има што више. Породицама за чије је куће извршен технички пријем, желим сву срећу у новим домовима - рекао је министар за повратак и заједнице Далибор Јевтић напомињући да у процесу изградње домова за повратнике и интерно расељена лица ово Министарство има огромну подршку Канцеларије Европске уније на тзв. Косову.

Иначе, чланови породица којима су куће изграђене, истичу да нове куће за њих значе сигурност и уверење да је боље време пред њима, јер су неки од њих годинама уназад живели у старим и оронулим кућама, са више чланова у само једној просторији. Младом брачном пару Ђорђевић са малим дететом нова кућа значи извеснију будућност, а поред захвалности за нови дом Ђорђевићи истичу да сада могу да планирају и проширење своје породице.

Захвалност није изостала и од осталих породица којима су куће саграђене а који напомињу да Министарство за заједнице и повратак и министар Далибор Јевтић лично доста помажу расељенима као и да настоје да им обезбеде пристојније услове за живот.

Данашњем (јучерашњем) техничком пријему кућа, поред званичника Министарства за заједнице и повратак, присустввовали су и представници општинских власти као и Међународне организације за миграције (ИОМ), која је партнер у реализацији пројекта у склопу којег су поменуте куће изграђене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)