ИСКЉУЧЕЊА ГАСЕ КОМПЈУТЕРЕ: Учестали прекиди снабдевања струјом у току дана ремете наставу у ОШ "Олга Петров"

Б.Б. - Ј.Д.

15. 10. 2020. у 15:03

ОСНОВНОЈ школи "Олга Петров" у Падинској Скели "прети" да остане без рачунара, електонских табли, пројектора и осталих наставних средстава чиме би било онемогућено одвијање наставе.

ИСКЉУЧЕЊА ГАСЕ КОМПЈУТЕРЕ: Учестали прекиди снабдевања струјом у току дана ремете наставу у ОШ Олга Петров

Фото: В. Данилов

Вишегодишњи проблеми са сталним нестанцима струје у овом насељу, задају велике проблеме, како становницима, тако и ђацима и наставницима. У понедељак је незадовољство кулминирало. Током дана електрична енергија је нестајала више од 20 пута, а "мрак" је најдуже трајао 15-так минута.

Према речима Мерице Буј Бјелогрлић, директорке ОШ "Олга Петров", годинама уназад школа муку мучи са честим нестанцима струје, поготово у јесењим и зимским месецима. Пре короне, када је настава била нормална, ђаци су губили часове у поподневној смени, јер искључења никад нису била најављена, већ су "сијалице" гасиле изненада.

- Више не знамо шта да радимо, у понедељак је струја нестајала безброј пута - каже Буј Бјелогрлић. - Учионице су нам дигитализоване, имамо паметне табле. Струја нестане, па после пар секунди или минута дође. И тако у недоглед. Замислите шта се дешава са компјутером, паметном таблом, пројекторима, када се искључе и укључе 30 так пута. Сви ће се покварити, а немамо новца да купимо нове. Били смо приморани да у поднељак све искључимо и радимо са зеленом таблом и кредом. Ови пробелми са струјом трају већ годинама, жалили смо се ЕДБ, али ништа.

Осим што наставна средства не могу да се користе и у учионицама је мрак, ђаци ове осмолетке се, кад нестане струја у хладнијим данима, смрзавају.

- Грејање је у нашој школи, такође, повезано са електричном енергијом, тако да када нестане, нема ни грејања - наводи наша саговрница. - То траје већ годинама, жалили смо се ЕДБ, али без резултата. Срећом, да он лајн наставу деца могу да прате преко мобилних телефона, па ту није било већих проблема због нестанка електричне енергије.

Како су школа и вртић повезани, када нема грејања због нестанка струје у школи и у обданишту је хладно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)