НАЈМЛАЂИ ПАЦИЈЕТ ИМА 19, А НАЈСТАРИЈИ 93: Здравковић: У КБЦ Бежанијска коса 90 пацијената, троје на респиратору

Бета

14. 10. 2020. у 09:16

ДИРЕКТОРКА београдског КБЦ "Бежанијска коса" Марија Здравковић данас је изјавила да је у тој болници ситуација поводом епидемије корона вируса тренутно стабилна и да је збринуто око 90 пацијената.

НАЈМЛАЂИ ПАЦИЈЕТ ИМА 19, А НАЈСТАРИЈИ 93: Здравковић: У КБЦ Бежанијска коса 90 пацијената, троје на респиратору

Фото: Драган Миловановић


 

Здравковић је за РТС казала да је то повећање у односу на пре седам или десет дана, али да је мање пацијената него у прва два таласа епидемије.

- Клиничка слика је обострана пнеумонија, која најчешће пролази за недељу дана, међутим код пацијената који имају слаб имунитет и друге болести, долази до компликација. Тренутно имамо три пацијента на респиратору, то су пацијенти који су животно угрожени - рекла је Здравковић.

Она је навела да је у КБЦ "Бежанијска коса" највећи број пацијената са корона вирусом био 302, као и да је у првом таласу највише оболелих било из старије популације, док је у другом таласу клиничка слика оболелих била тежа.

- У овом тренутку најмлађи пацијент има 19 година, а најстарији 93 - рекла је она и указала да већи број пацијената не зна тачно где су се заразили короном, али су у најчешће наводили да су одлазили на скупове и да нису држали дистанцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)