ВИЗАМА ПРИВЛАЧИМО СТРАНЦЕ: Нови закони олакшаће рад држављана других земаља

Ј. Ж. С.

13. 10. 2020. у 11:21

ВИЗАМА ПРИВЛАЧИМО СТРАНЦЕ: Нови закони олакшаће рад држављана других земаља

Фото Depositphotos

ТОКОМ пандемије изазване вирусом корона установљено је да постоји велики број људи који раде на даљину, односно раде за фирме које се не налазе у земљи у којој живе.

То је подстакло идеју о привлачењу већег броја странаца и у Србију, рекао је Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, после разговора са замеником директора Националне службе за запошљавање Петром Јарићем.

Он је нагласио да Влада настоји да изменама Закона о странцима и Законом о запошљавању странаца, које ће бити предложене након формирања Владе, учини земљу привлачнијом за њих, обезбедиће им боље услове рада, истовремено пружајући и друге погодности, попут доброг друштвеног живота.

- Србија има потенцијал да привуче велики број странаца који ће живети у нашој земљи, богат друштвени живот и оно што је веома битно, висок степен безбедности - рекао је министар. - Усвајањем поменутих закона могла би да постане једна од омиљених дестинација за све људе који раде на даљину у Европи.План је да издајемо боравишне визе страним држављанима, чиме би се омогућило да свој посао раде из Србије, боравећи у њој и до годину дана.

Он је истакао да се Србија залаже за поштовање права свих радника у целој земљи, наводећи пример запоселних на аеродрому. Ђорђевић је истакао да радници морају да знају да држава брине о њима и да ће и у отежаним условима пословања аеродрома, све учинити да они не остану без посла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)