СРБИЈА ЈЕ НАШ ОСЛОНАЦ: Председница РС Жељка Цвијановић поводом почетка манифестације "Дани Српске у Србији"

С. М.

10. 10. 2020. у 10:45

Председник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је срећна што грађани Српске имају ослонац у Србији, као и зато што се Србија радује сваком успеху Српске, те поручила да треба црпити снагу из заједништва.

СРБИЈА ЈЕ НАШ ОСЛОНАЦ: Председница РС Жељка Цвијановић поводом почетка манифестације Дани Српске у Србији

Новости

- Наша стремљења и подстицај које дајемо једни другима и подршка која ту постоји, нешто је што је неупитно и што представља огромну корист и за нас у Републици Српској, рекла је Цвијановићева поводом почетка Манифестације "Дани Српске у Србији", која се ове године одвија путем ТВ емисија.

Она је навела да је много захвална Србији што је показала конкретну димензију те сарадње последњих година, те подсетила да су Влада Србије и председник Србије и друге институције учешћем значајно утицали да се бројни важни пројекти реализују у Републици Српској.

Цвијановићева је напоменула да је учињено да Србија буде присутна у свакој општини Републике Српске, преко важних пројеката – изградње школа и вртића, реконструкције домова здравља и других инфраструктурних и комуналних објеката.

– Заиста сам срећна због тога. Али, треба додати и причу у вези са великим стратешким пројектима, као што је изградња ауто-пута. Дефинитивно стратешки пројекат Републике Српске јесте повезати Бањалуку и Београд ауто-путем који ће ићи кроз нашу територију. То значи много, јер ће дати и неке нове развојне шансе Републици Српској, навела је Цвијановићева.

Она је напоменула да се свако из Српске у Србију осећа као свој на своме, те да и људи из Србије осећају ту блискост када дођу у Републику Српску.

Новости

Цвијановићева је истакла да је ово манифестација која треба да представи укупан амбијент у којем живе Република Српска и Србија, а то је и љубав и слога и разумевање.

Традиционална манифестација "Дани Српске у Србији" почела је приказивањем прве од шест колажних ТВ емисија које ће се бавити институционалном, привредном сарадњом, као и сарадњом у науци, информационим технологијама, те високом образовању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)