МЛАДИ НАЈВИШЕ ОБОЛЕВАЈУ: Забрињавајући подаци Кризног штаба, овај део популације је најугроженији

Новости онлине

09. 10. 2020. у 15:56

- НЕ само што нам долази време респираторних инфекција различитих узрочника, већ ни ситуација која се дешава са корона вирусом у свету и региону није оптимистична и веома је важно да примењујемо мере - поручила је данас др Дарија Кисић Тепавчевић после седнице Кризног штаба.

МЛАДИ НАЈВИШЕ ОБОЛЕВАЈУ: Забрињавајући подаци Кризног штаба, овај део популације је најугроженији

Фото: Новости архива

Др Кисић Тепавчевић казала је да групе средњег узрасног доба, као и нешто млађи највише оболевају, а то су управо групе које су највише изложене вирусу.

Од деце до 10 година имамо шест позитивних, од 10 до 20 година њих осам, потом од 20 до 30 година чак 23, да би број оболелих од 30 до 40 година био чак 40. Укупно 23 оболелих је узраста од 40 до 50 година, док је оних од 50 до 60 година 28. Доста има оболелих и у узрасту од 60 до 70 година, укупно 26.

Старијих пацијената има мање, од 70 до 80 година њих 14, а старији од 80 година је само један новооболели.

Оно што је забрињавајуће, казала је Кисићева, јесте то што расте број оболелих, иако за сада још немамо значајан пораст броја пацијената на респиратору.

Иначе, према најновијим подацима, у последња 24 сата корона вирус је потврђен код још 173 особе, а преминуо је 1 пацијент. Тестиране су 6.933 особе.

На респираторима је 21 пацијент.

Директор канцеларије за електронски систем, Михајло Јовановић најавио је нови систем за комуникацију са грађанимаа којим ће се спречити ширење вируса.

- Основни циљ је да се различити државни системи повежу и дигитално како би се контрола над епидемијом боље одвијала. Да би се то урадило извршена је интеграција пет различитих информационих система - рекао је он.

Јовановић је објаснио да ће на овај начин све информације грађанима бити истог тренутка доступен пошто буду креиране.

- Захвљајујући овом приступу грађанима ће се електронски издавати мера за самоизлолацију, као и контрола поштовања. Грађани ће правовремено бити  информисни путем портала е-здравље или е-управа - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)