СНАЖНА ПОРУКА ПРОФЕСОРКЕ ГРУЈИЧИЋ: Након вербалног окршаја са Чукановићем докторка се огласила на Твитеру (ВИДЕО)

Новости онлајн

08. 10. 2020. у 18:00

ПРОФ. др Даница Грујичић гостовала је јуче у емисији "Јутро" на ТВ Прва у којој је, причајући о важности заштите животне средине за здравље људи, у једном тренутку дошла у одређену врсту вербалног окршаја са Филипом Чукановићем након чега је на Твитеру објавила важну поруку.

СНАЖНА ПОРУКА ПРОФЕСОРКЕ ГРУЈИЧИЋ: Након вербалног окршаја са Чукановићем докторка се огласила на Твитеру (ВИДЕО)

Фото: Фацебоок

- Животна средина мора бити приоритет! Чист ваздух, вода, храна, очување шума и река морају увек бити испред било чијег профита. Ако постоје еколошки чисте државе и индустријски развијене, значи да може и једно и друго. Ништа није вредније од здравља људи и здраве животне средине - написала је директорка Института за онкологију и радиологију у Клиничког центра Србије др Даница Грујичић којој на Твитеру, између осталог поручују: "Сјајни сте били као и увек. Велика подршка".

У коментарима испод њене објаве Твитераши пишу о еколошким проблемима у нашој земљи које треба решавати, а део њеног гостовања у поменутој емисији можете погледати у снимку који је објавила на свом профилу.

Подсећања ради, др Грујичић је у емисији "Јутро", одговарајући на питање како се може зауставити масовна појава карцинома, рекла да је кључ у заштити животне средине.

- Није довољно да имате информацију да је ваздух загађен. Ко га је загадио? Аутомобили? Нема да се возите, нећете ући у овај део града и тачка! Ако индустрија испушта отровне материје, да не ради то - поручила је па упитила водитеља да ли је он нешто урадио да би средина око њега била чистија и здравија.

У емисији је говорила о могућем судару короне и грипа, али и о симптомима који могу да најаве тумор мозга:

- Када је реч о туморима мозга, ту су фине психичке промене које могу да примете укућани, они који добро знају неку особу. Када неко почне да прича вицеве који уопште нису карактеристични за њега, када се понаша на начин који му није својствен, када испољава особине које никада нису биле саставни део његове личности, тог тренутка треба урадити прву дијагностику. Нажалост, то се не дешава, обично се протумачи те да је неко имао смртни случај, те се посвађао са супругом... - објаснила је докторка.

Више о томе прочитајте у посебној вести КЛИКОМ ОВДЕ!

(Блиц жена)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Marijan

08.10.2020. 18:35

Gospodine Filipe Čukanoviću, Koju školu novinarstva ste Vi učili? Zar se ovako razgovara sa sagovornikom ? A ovaj je žena starija od Vas i profesor Univerziteta? Zasto pojedini prezenteri misle da su o svakoj temi bolje obavesteni od svojih gostiju - eksperata? Da nije tragično, bilo bi komično.