ПОЗИВ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА: На овај ВИБЕР број можете пријавити кршење епидемиолошких мера

Танјуг

08. 10. 2020. у 12:12

Од данас је у функцији посебан број 064/8811405 на који грађани могу путем ВИБЕР (вајбер) апликације да пријаве непоштовање епидемиолошких мера, нарочито у угоститељским објектима и другим местима где се окупља већи број градана, саопштило је Министарство здравља.

ПОЗИВ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА: На овај ВИБЕР број можете пријавити кршење епидемиолошких мера

Фото: Depositphotos

У саопштењу се истиче да је тренутна епидемиолошка ситуација у земљи стабилна и резултат је који су постигли грађани, јер су показали да поштовањем мера епидемиолошка ситуација може да буде стављена под контролу.

Међутим, сада када се епидемија корона вируса разбуктава у свим земљама региона и шире, ситуација и у Србији може да се промени и погорша, нарочито ако се има у виду да је последњих дана код грађана дошло до опуштања и да поштовање епидемиолошких мера слаби, упозоравају надлежних.

"Стога је ово преломни тренутак када се мере морају поштовати једнако као и претходних месеци, а пријава непоштовања епидемиолошких мера путем апликације ВИБЕР један је од начина да се задржи висок ниво примене и поштовања мера", стоји у саопштењу.

Министарство здравља апелује на све грађане да наставе са поштовањем мера - ношењем маски, држањем дистанце и појачаном хигијеном руку.

"Јединство и солидарност грађана данас нам је најпотребније, како бисмо пре свега сачували себе и своје најближе, очували ниску инциденцију корона вируса у земљи, и тиме спасили животе грађана Србије", додаје се у саоштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Bez Karantina Ne Valja

08.10.2020. 12:30

Ово ће довести до разигравања најгорег шљама, олоша и фукаре. Ипак, треба имати у виду, да за разлику од класичног фукарисања и олошарења, које остаје анонимно, сада ће поменути бити ипак забележени, односно у овом случају не постоје анонимни достављачи - свака друкара има свој ИП, своју Мак адресу мрежног интерфејса, и у том смислу, па према томе, неће више бити анонимних друкара.