ДО КАДА ЋЕ ТРАЈАТИ МИХОЉСКО ЛЕТО? Метеоролог Тодоровић изнео дугорочну прогнозу - ево и да ли ћемо ове зиме видети снег

Танјуг

04. 10. 2020. у 19:57

ДО КАДА ЋЕ ТРАЈАТИ МИХОЉСКО ЛЕТО? Метеоролог Тодоровић изнео дугорочну прогнозу - ево и да ли ћемо ове зиме видети снег

Фото: Принтсцреен/Пинк

ПОСЛЕ "правог летњег пљуска" јутрос усред 4. октобра, метеоролог РХМЗ-а Недељко Тодоровић је говорио о томе до кад би могло да траје "Михољско лето" и каква је зима пред нама.

- У средоземној области током читаве зиме очекује се велика количина кише, пљускова и грмљавине - рекао је Недељко Тодоровић, метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода.

- Још само сутра ће бити лепо време, од уторка следи пад температура. Биће кише до четвртка. Од петка погоршање временских прилика у смислу пада температуре која ће се кретати од 20 до 25 степени. Можемо да кажемо да ће тзв. Михољско лето трајати негде до 15. октобра - рекао је метеоролог.

- Током јесени, вероватно је да ће бити смене променљивих и стабилних периода. Јасно је да до краја месеца просечна темпертура може само да пада јер долази до постепених продора хладних струја - рекао је Тодоровић.

Ово лето није било екстремно топло, свега неколико дана је температура прелазила 35 степени. На основу тога, очекује се блага зима, али то нико са сигурношћу још сада не може тврдити, додао је Тодоровић.

Ипак, треба рећи да се на основу правила да је свака трећа, четврта зима оштра, требало би да предстојећа зима буде са снегом тј., требало би да има више снега него претходне две-три зиме. То значи да ће бити снежних периода, али свакако не значи да ће га бити током целе зиме.

(Република)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

lia

04.10.2020. 21:50

Svi meterolozi bi mozda trebali na prekvalifikaciju.Jutos nije bilo kise a vreme je prognoza"vidite kroz prozor"bez greske.Toliko "promasaja"je neshvatljivo.Da se svima oprostiti ali kada bi tako radili primera radi kontrolori letova i ljudi nekih drugih zanimanja sta bi se desilo.Niste Vi krivi ali prognoze su precesto teska omaska.Vidjeno na delu.Pozdrav za prognozu.PS. Sigurica su hrinicari i stare bake.Bez omaske.