НЕМА ПОЗИТИВНИХ СЛУЧАЈЕВА ЗАРАЖАВАЊА: Међу мигрантима у Центрима у Србији нема оболелих од вируса корона

Ј.С.

03. 10. 2020. у 09:06

У ОВОМ тренутку у центрима за азил и прихватним центрима којима управља Комесаријат за избеглице и миграције нема позитивних случајева заражавања корона вирусом, потврђено је данас "Новостима".

НЕМА ПОЗИТИВНИХ СЛУЧАЈЕВА ЗАРАЖАВАЊА: Међу мигрантима у Центрима у Србији нема оболелих од вируса корона

Фото: Ј.С.

- Током претходног периода, од поновног отварања центара након завршеног ванредног стања до данас, имали смо неколико потврђених случајева, са атипичном симптоматологијом, и сви они су завршени. Међу потврђеним случајевима био је и случај девојчице из Ирака старе 13 година, која је била смештена у Прихватном центру  Шид Станица – кажу у Комесаријату.

У свим Центрима за прихват миграната на територији Србије одмах након проглашења пандемије од стране Светске здравствене организације наложено је да се мере превенције морају спроводити, што подразумева редовну свакодневну дезинфекцију простора, обавезна дезинфекција руку пре јела, ношење маски, дезобаријере, редовно проветравање итд.

- Свакодневно их информишемо о стању са корона вирусом у свету и код нас, постављени су постери са саветима како се сачувати од инфекције, као и кратки видео садржаји на исту тему на свим језицима којима говоре мигранти у нашим центрима – кажу у Комесаријату за избеглице и миграције.

Запослени у Центрима на југу Србије кажу за "Новости" да су мигранти врло дисциплиновани када је у питању поштовање мера превенције за време пандемије.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)