ПРЕДСЕДНИК У ПОСЕТИ БУДУЋОЈ КОВИД БОЛНИЦИ: Вучић обилази градилиште у Земуну

Танјуг

30. 09. 2020. у 20:46

ПРЕДСЕДНИК У ПОСЕТИ БУДУЋОЈ КОВИД БОЛНИЦИ: Вучић обилази градилиште у Земуну

Фото: Министарство одбране Републике Србије

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић обићи ће сутра радове на изградњи нове ковид болнице у Војном комплексу “Земун економија” на Батајничком друму бб у Београду.

Изненадна посета председника градилишту те болнице најављена је вечерас из његове прес службе за сутра ујутру у 8.30 часова.

Градња ковид болнице, од две колико је Вучић најавио у јеку епидемије корона вируса, почела је у августу, а очекује се да ће бити завршена до децембра.

Болница ће, како је најавио председник, бити врхунска здравствена установа, са најмодернијим уређајима, 200 јединица интензивне неге и 804 полуинтензивне.

Он је рекао и да се ковид болница гради да би био ослабљен притисак на лекаре и медицинске сестре у болницама које су претрпеле удар епидемије корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (21)

Ognjen

01.10.2020. 05:52

Nema nikakve dileme Srbija je spremno dočekala ovu epidemiju, koronavirus pokazali smo šta možemo kao država i prošli smo mnogo bolje nego neke mnogo bogatije i razvijenije države kako u regionu tako i u Evropi.

Kosta

01.10.2020. 07:27

Iako je ovo privremeni objekat, gradnja je ozbiljna, po propisima. Biće spremna za sledeći talas, ali nadam se da neće biti potrebna, da ćemo se još disciplinovanije pridržavati mera i proći bez zaražavanja.