ОБЕЛЕЖЕН ДАН СРЦА: У Бијељини шетња новин кејом (ФОТО)

В.Митрић

30. 09. 2020. у 13:51

ОБЕЛЕЖЕН ДАН СРЦА: У Бијељини шетња новин кејом (ФОТО)

Фото В. М.

ШЕТЊОМ новим кејом поред канала Дашница, популарно названим делом града „Стаза здравља“, у Бијељини је обележен Светски дан срца.

Представници Градске управе Града Бијељина потписали су пре неколико месеци протокол о сарадњи са Фондацијом „Здравље и срце“ из Бањалуке, која још од 1999. године подржава пројекте унапређења здравља и превенције кардиоваскуларних болести.

- Ове године је договорено да Светски дан срца, осим у Бијељини, буде обележен у Бањалуци, Добоју, Приједору и Требињу. Сваки град је требало да одреди „Стазу здравља“, а ми смо одлучили да то буде новоизграђено шеталиште крај канала Дашница, које постаје све популарније међу Бијељинцима – истакао је координатор пројекта „Промоција значаја физичке активности у Републици Српској“ за Бијељину Дарко Стевић.

Бијељинцима  су дељени пригодни леци са информацијама о болестима срца, њиховој превенцији и здравим животним навикама.

Фондација „Здравље и срце“ 2003. године је примљена у пуноправно чланство Светске федерације за срце, а прва је у региону почела обелжавање  – Светског дана срца.

Према подацима Светске здравствене организације, у свету сваке године од болести срца и крвних судова мозга умире 17,1 милион људи, што овај узрок смрти ставља на водеће место.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)