ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ: Људи се више плаше рака него ковида

Novosti online

30. 09. 2020. у 10:43

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ: Људи се више плаше рака него ковида

Фото: Танјуг

ДИРЕКТОРКА Института за онкологију и радиологију Даница Грујичић рекла је за РТС да је оптерећност лекара у њеној установи иста као у периоду пре ковида и да су само у почетку обустављени прегледи пацијената који су долазили у првом таласу.

Како је рекла, и ти људи су почели да долазе већ од маја и то су углавном пацијенти којима је свеједно да ли ће бити прегледани овог тренутка или за два-три месеца.

Даница Грујичић је, гостујући у Јутарњем Дневнику РТС-а, рекла да се са дијагностикованим пацијентима радило без застоја све време.

Наводи да њено искуство говори да се људи још увек више плаше рака него ковида.

Истакла је да су колеге са интитута уложиле огроман напор и да се на хирургију уопште не чека. Ни за радиотерапију се не чека више од три недеље.

Даница Грујичић је рекла да свих осам апарата раде у три смене и да се они гасе тек после поноћи.

Навела је и да у државним установама има довољно скенера.

Директорка Института за онкологију и радиологију је апеловала на пацијенте да долазе пет до десет минута пре заказаног прегледа да се не би стварале гужве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

buki

08.10.2020. 10:00

Naravno da se više plašim raka, jer od njega je u poslednje dve godine umrlo četvoro mi veoma bliskih ljudi, da ne pominjem komšije, kolege i druge koje sam površno znala. Od kovida još uvek nije umro niko koga poznajem.