ВРХОВНИ СУД НАЈОТВОРЕНИЈИ: Додељене награде поводом Међународног дана права јавности да зна

В.Ц.С.

28. 09. 2020. у 16:06

ВРХОВНИ касациони суд добитник је Признања за допринос афирмисању права на приступ информацијама од јаног значаја у категорији највиших органа јавне власти, које поводом Међународног дана права јавности да зна додељује Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

ВРХОВНИ СУД НАЈОТВОРЕНИЈИ: Додељене награде поводом Међународног дана права јавности да зна

Фото: Т. Ћирић

- Врховни касациони суд ће наставити да свој рад чини што доступнијим свим грађанима и на тај начин доприноси повећању угледа правосуђа - рекао је в.ф. председника ВКС Драгомир Милојевић.

Признања су додељена и за допринос афирмисању права јавности да зна у категорији републичких органа - Министарству културе и информисања, у категорији правосудних органа - Основном суду у Зајечару, у категорији локалних органа јавне власти - Општини Сврљиг, у категорији покрајинских органа јавне власти - Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова и за најбољи информатор о раду - Вишем суду у Краљеву.

Повереник Милан Марковић изјавио је да право на приступ информацијама није било ограничено ни у једном тренутку, чак ни у ванредном стању. Нагласио је и да се већ дуже време ради на изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и да се очекује да ће се тај процес интензивирати након избора нове Владе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)