ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ СИМ: 72.000 нових пријатеља Компаније

Промо

28. 09. 2020. у 15:33

ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ СИМ: 72.000 нових пријатеља Компаније

Фото: Промо

ТРЕЋА смена државног финала Дунав осигурање Спортских игара младих Србије (СИМ) завршена је протеклог викенда у Брзећу на Копаонику, а у последњој смени добијени су шампиони у одбојци, уличној кошарци и одбојци на песку.

Директорка Центра за корпоративни маркетинг и бригу о клијентима Маја Марковић изјавила је да је „Дунав осигурање“ дуги низ година део спонзорског тима Спортских игара младих Србије, а већ другу годину узастопно насловни је спонзор ове регионалне манифестације.

„Ово је једна од најлепших и најмасовнијих регионалних манифестација, која је само ове године на спортске терене извела више од 72.000 деце. С поносом можемо констатовати да је „Дунав осигурање“ ове године богатије за 72.000 нових пријатеља. Циљ Дунав осигурање Спортских игара младих Србије јесте неговање спортског духа, али и духа пријатељства, другарства, поштовања, прихватања различитости и фер-плеја. И то не само на спортским теренима него и у другим животним околностима. Дунав осигурање Спортске игре младих један су од највећих пројеката посвећених деци које ова Компанија подржава“, рекла је директорка Центра за корпоративни маркетинг и бригу о клијентима Маја Марковић и додала:

„Свесни тога да је потомство највећа узданица и залог за будућност, Компанија ‘Дунав осигурање’ је читав један сегмент друштвено одговорног пословања усмерила на најмлађе и њихову добробит. Сходно принципима деценијама негованог пријатељства с клијентима и подршке друштвеној заједници, „Дунав осигурање“ је овај свој пројекат назвала „Пријатељем од детињства“. Под окриљем овог пројекта, само у 2019. години „Дунав осигурање“ је издвојило више од 120 милиона динара за децу Србије. Тим средствима донирано је преко 250 школа, чиме су обезбеђени бољи услови за образовање за више од 500.000 деце. „Дунав“ је у претходној години пружио подршку за више од 50 спортских клубова и удружења у којима тренирају деца.“

Како је навела, подршка није изостала ни када су талентована деца у питању, јер је 1.500 полазника школе талената разних спортских дисциплина добило финансијску подршку, као и 600 полазника уметничких школа.

Фото: Промо

Ивана Јовановић и Маја Марковић

„Дунав осигурање“ у прошлој години пружило је подршку многобројним дечјим едукативним и културним манифестацијама које су одржаване широм Србије. Ту се нисмо зауставили! У 2020. години наставили смо на хуманитарном курсу. Само до сада издвојили смо 70,5 милиона динара за децу и омладину. Сматрамо да младе нараштаје треба потковати знањем, оснажити спортским вештинама и кроз спортске манифестације попут Дунав осигурање СИМ обликовати у добре, вредне и хумане људе који ће умети да се носе са свим изазовима сутрашњице“, поручила је Марковић.

Председница Дунав осигурање Спортских игара младих Ивана Јовановић навела је да су утисци после завршетка СИМ феноменални.

„Завршена је и трећа смена Дунав осигурање Спортских игара младих Србије и поносни смо што смо поред свих ситуација које су нас задесиле успели да организујемо Игре и да све урадимо по плану. Наша деца отишла су из Брзећа срећна, задовољна и насмејана, што нам је негде и најважније с обзиром на то да су овде сви победници. Оно што је најважније за нашу децу јесте то да су запамтила да су игре закон и да је основна победа у животу пријатељство. ‘Дунав осигурање’, које је генерални спонзор, каже да пријатељ остаје пријатељ. Поред тога што је пријатељ СИМ-а, „Дунав осигурање“ је и велики пријатељ деце Србије, јер пријатељ од детињства је прави пријатељ. То су праве вредности које заједно промовишемо када су питању наши учесници“, рекла је Јовановић.

У конкуренцији одбојкашица златну медаљу освојиле су девојчице „Борца“ из Чачка, друго место заузеле су девојчице из ЖОК „Куршумлија“, док су се на трећи степеник победничког постоља попеле одбојкашице „Партизана“ из Београда.

Фото: Промо

Маја Марковић у друштву победничке екипе у кошарци

У конкуренцији дечака бронзом су се окитили одбојкаши из Пријепоља, други су били дечаци из ОК „Змајеви“ из Сурдулице, а шампиони су одбојкаши из ОК „Први“ из Београда.

У одбојци на песку најбоље су биле девојчице из Нове Вароши, сребро је припало екипи „Озрен“ из Сокобање, а као треће су завршиле девојчице из Новог Пазара.
У истој дисциплини у конкуренцији дечака, шампиони су „Чарапани“ из Крушевца, иза њих су остали одбојкаши СЛК1 из Сремске Митровице, док је бронза припала дечацима из Куршумлије. 

Девојчице иза крушевачке „Багдале“ освојиле су прво место у уличној кошарци, друге су кошаркашице из Нове Вароши, а бронза је отишла девојчицама из екипе „Дивљакуше“ из Краљева. 

Међу баскеташима, злато је завршило на грудима дечака из клуба „Мамба Чачак“, сребро је припало екипи из Бајине Баште, а трећи су били момци из Крушевца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)