БРОЈ ОБЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ: У установама социјалне заштите и домовима за старе 73 заражених

Танјуг

27. 09. 2020. у 15:40

ЗАКЉУЧНО са данашњим даном, у установама социјалне заштите и Домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство корона вируса код 54 корисника и 19 запослених.

БРОЈ ОБЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ: У установама социјалне заштите и домовима за старе 73 заражених

Фото: Ј. Ћосин

Како се наводи у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, присуство вируса Ковид 19 потврђено је у геронтолошким центрима Књажевац, Суботица и Нови Сад (РЈ Лиман и РЈ Ново насеље).

Заражених има и у Дому за лица ометена у менталном развоју "Срце у јабуци" у селу Јабука код Панчева, Установи за децу и младе "Сремчица" из Београда и два дома за смештај одраслих и старијих - "Кладомокс плус (Kladomox plus)" из Келебије и "Терза Ета" из Прибоја.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите је 1.026, а број излечених запослених у тим установама је 412, прецизира се у саопштењу.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у тим установама, код којих постоји таква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)