НОВО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а: У наредних сат времена пљускови и невреме - на удару посебно ови делови Србије!

Новости онлајн

26. 09. 2020. у 18:28

НОВО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а: У наредних сат времена пљускови и невреме - на удару посебно ови делови Србије!

Фото: Танјуг

ЦРНИ облаци, који су око поднева донели снажне пљускове и град у Београду, одавно су се разишли, али тренутне метеоролошке прилике не би требало да нас заварају.

- У наредних сат времена у западној, централној, источној и јужној Србији понегде киша или пљускови са грмљавином - најновија је најава на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Фото: РХМЗ Принтсцреен

У целој Србији на снази је жути метеоаларм, што значи да је време потенцијално опасно.

- Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике - објаснили су метеоролози РХМЗ-а.

Бујице, град и мрак усред дана

Снажно невреме праћено кишом и јаким ветром, а понегде и пљусковима, грмљавином и градом, захватило је око поднева већи део Београда. Због велике количине падавина у кратком временском року, поједине престоничке улице су биле поплављене.

И док су се возачи у централним деловима града борили са бујицама, "преко реке" је толико пљуштало да је изгледало као да је усред бела дана пао мрак. С друге стране, суграђани који су се у моменту непогоде затекли на Ади Циганлији били су сведоци - тајфуна.

(Србија Данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)