У ТРЦИ БУЈОШЕВИЋ И ЈОВИЋЕВИЋЕВА: Отворене пријаве на конкурсу за директора РТС

В. Ц. С.

26. 09. 2020. у 00:03

У ТРЦИ БУЈОШЕВИЋ И ЈОВИЋЕВИЋЕВА: Отворене пријаве на конкурсу за директора РТС

Фото В. Данилов

ДРАГАН Бујошевић, Владимир Паликућа, Оливера Јовићевић, Станислав Вељковић и Милош Рајковић - имена су људи са којима ће чланови УО РТС обавити разговоре пре него што одлуче ко ће од њих евентуално бити нови генерални директор јавне медијске куће.

УО РТС отворио је 12 пристиглих пријава на конкурс за првог човека Јавног медијског сервиса и констатовао да су услове испунили актуелни в. д. генералног директора Драган Бујошевић, ауторка емисије "Упитник" Оливера Јовићевић, писац и бивши члан РЕМ-а Милош Рајковић, водитељ "Београдске хронике" и "Јутарњег програма" Владимир Паликућа и генерални секретар РТС Станислав Вељковић.

Услове нису испунили новинар у пензији Светислав Недељковић, који није прошао у други круг ни на прошлом конкурсу, затим Будимир Марковић, члан Програмског савета РТ Војводине, Милена Вучетић, дугогодишњи технички директор РТС, Слободан Орлић, бивши посланик и директор "Рајт агенције", редитељ Ђура Мрђа, који није доставио уверење о пребивалишту, и песник и спољни сарадник РТС Владан Ракић. Одбачена је и пријава "Александра Вучића" коју је, како је раније у медијима најавио, УО доставио Креативни тим Покрета за преокрет Јанка Веселиновића.

- На нама је огромна одговорност да изаберемо особу која ће бити достојна да води РТС. Очи домаће и међународне јавности упрте су у нас - рекао је председник УО РТС Владимир Вулетић.

УО званично има 45 дана да изабере новог генералног директора, а разговори са кандидатима чије су пријаве усвојене обавиће се у уторак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Stane

26.09.2020. 06:47

Kakav cirkus kojii se igra samo u Srbiji.Pa opet se namešts konkirs za žutog uniištitelja RTSa.Kakva smo mi to zemlja .Pa on naredio ko god napuni i jedan uslov za penziju mora da ide da TTSa.I mnoge otpremio ssmo sebe nijr.Unistio je u RTSu sve đto je vredelo,venčao se sa klanom Bajic i sada je stekao i poverenje Režima.Kakav je UO takva je i Rts.Čestitam vam propast od ovih naših para i nameštenom konkursu.

Zoran

26.09.2020. 10:31

Da li će i za žutog Bujketa početi da važe zakoni ove zemlje? Napunio 65 godina i neće u penziju. Neophodno potreban u javnoj kući. I on bi da ostane večno kao i uveden harač nazvan taksa za javni servis koji je uveden privremeno, pa ostao trajno. I još sam javni servis utvrđuje kad i koliko da mu se poveća otimanje. A bezbrojne kanale puštaju samo preko Telekoma. Bruke i lopovluka.

Leštanac

26.09.2020. 14:55

Ma kompletni urednički tim na čelu sa Bujoševićem treba smeniti. Pogledajte u ponedeljak od 19, 00 javni servis je postao sportski kanal. Samo neki prenosi, dali igra neki naš tim, nema veze važno je prenos. Sve je to u dogovoru sa kladionicama. Sramota. Dokle više. Znase šta treba da bude na prvom programu javnog servisa, prenos utakmica sigurno ne.