САКУПИЛИ ПОМОЋ ЗА ЂИНУ: За лечење девојчице из Сивца, за само десет дана прикупљено три милиона динара

З. Р.

26. 09. 2020. у 07:52

САКУПИЛИ ПОМОЋ ЗА ЂИНУ: За лечење девојчице из Сивца,  за само десет дана прикупљено три милиона динара

Фото приватна архива

ЗА само 10 дана прикупљено је 3.000.000 динара, неопходних за лечење малене Ђине Зејак (2) из Сивца, током наредне две године.

Подвиг у прикупљању помоћи постигли су Сивчани, организатори акције "За Ђину", који су обезбедили подршку хуманих људи из наше земље и иностранства. Због последица енцефалитиса, ова девојчица не може да хода и седи, нити да се окреће и прича.

- Новац који су Ђинини родитељи добили на руке од донатора биће употребљен за куповину скупоценог уређаја за кућно лечење - навео је, у име организатора, Милинко Џувер.

- Скупа физикална и медикаментозна терапија ће се наставити и након периода од две године од новца уплаћеног преко износа од 3.000.000 динара. Из тог разлога ће остати активни бројеви рачуна и СМС број 859 на 3030 Фондације „Буди хуман".

 

КУТИЈЕ ДО 1. ОКТОБРА

У АКЦИЈИ "За Ђину" одржаће се и Хуманитарни базар 26. септембра у Сивцу, као и атлетска трка на пет километара 3. октобра у Кули. Добровољни прилози у кутијама прикупљаће се до 1. октобра.

Џувер је истакао да новац за Ђинино лечење Фондација директно уплаћује на жиро-рачуне здравствених установа, апотека и лабораторија, што искључује сваку могућност злоупотребе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)