ЗАИГРАЈТЕ ЗА ОБОЛЕЛЕ ОД ЛЕУКЕМИЈЕ: Турнир за подршку особама са малигним обољењима крви

Б. Р.

25. 09. 2020. у 16:21

ЗАИГРАЈТЕ ЗА ОБОЛЕЛЕ ОД ЛЕУКЕМИЈЕ: Турнир за подршку особама са малигним обољењима крви

Фото М. В.

У септембру, месецу борбе против малигних обољења крви - Удружење оболелих од леукемије ЛЕУКА и Ротари клуб Стари Град организују хуманитарни турнир у тенису.

Хуманитарни турнир одржава се у недељу 27. септембра од 14 часова на теренима тениског клуба Топако у Старом Кошутњаку у Београду.

Котизација за учеснике износи 3.000 динара, а сва прикупљена средства намењена су за подршку оболелима од леукемије и удружењу Леука. Заинтересовани би требало да се пријаве на rotarybgd.starigrad@gmail.com или телефоном +381 64 111 2677.

Најављујући хумантирану акцију, председник удружења "Леука" Предраг Слијепчевић напомиње да је леукемија тешка малигна болест, са врло неизвесним прогнозама, док је лечење дуготрајно, скупо и праћено озбиљним компликацијама.

- Последњих година хронична мијелодина леукемија доста је добро покривена терапијама и дијагностиком. Међутим код акутне мијелоидне леукемије недостају нам савремене терапије које су регистроване у Србији, али нажалост још нису доступне пацијентима. Такође, болницама поред кадровских, недостају и смештајни капацитети, с обзиром да стерилни блокови постоје само у трансплатационим центрима. Хуманитарни турнир има за циљ прикупљање средстава за помоћ нашим члановима, али и да подигне свест о важности добровољног давања тромбоцита и донирања матичних ћелија за оболеле. До сада се за турнир пријавило више од 20 учесника, очекујемо да поред хуманитарног, акција има и едукативно-информативни карактер, а победнику ће пехар уручити наша прослављена тенисерка Бојана Јовановски - истиче Предраг Слијепчевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)