ДР КИСИЋ-ТЕПАВЧЕВИЋ САОПШТИЛА ВАЖНУ БРОЈКУ: Ево колико је деце оболело од короне

Novosti online

25. 09. 2020. у 16:00

ДР КИСИЋ-ТЕПАВЧЕВИЋ САОПШТИЛА ВАЖНУ БРОЈКУ: Ево колико је деце оболело од короне

Фото: П. Милошевић

НА Конференцији за новинаре Кризног штаба за заштиту здравља становништва Републике Србије др Дарија Кисић-Тепавчевић, заменица Института за јавно здравље Батут, говорила је и о оболелој деци.

 

Рекла је да су прошле 4 недеље од почетка школске године и подсетила да је у претходном периоду било заражено 36 деце школског узраста.

- 21. септембра у основној школи је пријављено двоје деце а у средњој једно. Дан касније није било пријављене деце у основним школама, док је један био у средњој. 23. септембра нисмо имали ниједан случај, док је дан касније један ученик био заражен у основној, а двоје у средњој - рекла је она.

- Укупан број у основним школама је 39 деце, а у средњим 16. Сем у једном случају, радило се о спорадичном обољевању. Реаговало се практично одмах и та деца нису ишла у школу - навела је она.

Подсетимо, у протекла 24 сата у Србији је заражено још 75 особа. Један пацијент је преминуо, док је њих 22 на респираторима.

У Београду је регистровано 36 одсто особа које су позитивне на корона вирус, навела је др Кисић-Тепавчевић. Како је додала, мањи је број хоспитализација и то су подаци који охрабрују.

- Спадамо у земље са најмањим ризиком у Европи у овом тренутку. Успели смо да држимо стабилну епидемиолошку ситуацију и надамо се да ће то тако и да потраје - навела је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)