БУЈОШЕВИЋ И ОЛИВЕРА ЈОВИЋЕВИЋ У ТРЦИ ЗА ДИРЕКТОРА: УО РТС отворио пристигле пријаве на конкурс за првог човека јавног сервиса

В.Ц.С.

25. 09. 2020. у 12:07

БУЈОШЕВИЋ И ОЛИВЕРА ЈОВИЋЕВИЋ У ТРЦИ ЗА ДИРЕКТОРА: УО РТС отворио пристигле пријаве на конкурс за првог човека јавног сервиса

Фото: Архива ВН

ДРАГАН Бујошевић, Владимир Паликућа, Оливера Јовићевић, Станислав Вељковић и Милош Рајковић - имена су људи, како сазнају Новости, са којима ће чланови Управног одбора РТС обавити разговоре пре него што одлуче ко ће од њих евентуално бити нови генерални директор РТС.

УО РТС отворио је данас 12 пристиглих пријава и констатовао да су услове испунили актуелни в.д. генералног директора Драган Бујошевић, ауторка емисије "Упитник" Оливера Јовићевић, писац и бивши члан РЕМ-а Милош Рајковић, познати водитељ "Београдске хронике" и "Јутарњег програма" Владимир Паликућа и генерални секретар Јавног сервиса Станислав Вељковић.

Услове нису испунили новинар у пензији Светислав Недељковић, који није прошао у други круг ни на прошлом конкурсу, затим члан Програмског савета РТ Војводине Будимир Марковић, Милена Вучетић, дугогодишњи технички директор РТС, Слободан Орлић, бивши посланик и директор "Рајт агенције", редитељ Ђура Мрђа, који није доставио уверење о пребивалишту, и песник и спољни сарадник РТС Владимир Ракић.

Одбачена је и пријава Александра Вучића коју је, како је раније у медијима најавио, Креативни тим Покрета за преокрет доставио Управном одбору.

УО званично има 45 дана да изабере новог генералног директора, а заказивање разговора с кандидатима очекује се већ од следеће недеље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Dragan

25.09.2020. 15:07

@Peksom - Ona je unazadila Kulturno Zabavni program. Kao voditelj nikada nije ispunjavala osnovna pravila novinarskog zanata. Ne razume i ne zna šta je produkcijsko vođenje audio vizuelnih medija. Ukratko, kvalifikacije i iskustvo je dobacuju, eventualno, do direktora Doma kulture u Banovcima ili Donjem Brijanju.